Luni sună goarna la Rapid

Luni va suna goarna pe Areni. Dupa aproape doua luni de vacanta, componentii divizionarei a treia Rapid Cfr Suceava isi vor relua pregatirile pentru partea secunda a campionatului, acolo unde si-au trasat un obiectiv precis: readucerea fotbalului local in liga secunda. In primele doua saptamani de la reunirea lotului, gruparea “ceferista” se va pregati la Suceava, acolo unde antrenorii Bogdan Tudoreanu si Ion Buzoianu vor pune accentul pe reacomodarea jucatorilor la efort. Incepand cu data de 1 februarie, “alb-visinii” isi vor muta tabara la Poiana Negri, acolo unde vor efectua un stagiu centralizat de pregatire ce se va intinde pe durata a zece zile. Dupa acest cantonament montan, Pascal si compania vor reveni la Suceava, urmand ca pana la reluarea Ligii a 3-a, programata cel mai probabil pe 2 martie sa dispute mai multe meciuri amicale.

La acest capitol, conducerea clubului sucevean a perfectat deja trei jocuri-test. Primul este unul de lux, rapidistii urmand sa-si testeze fortele, pe data de 22 ianuarie, in compania prim-divizionarei Ceahlaul Piatra Neamt, intr-o partida programata sub Pietricica. Cinci zile mai tarziu, trupa lui Bogdan Tudoreanu va evolua in fieful celor de la Csm Pascani, urmand ca pe data de 10 februarie, imediat dupa revenirea din cantonament, sa evolueze contra concitadinilor de la Sporting Suceava. In perioada precompetitionala din aceasta iarna, “alb-visinii” intentioneaza sa mai dispute o serie de meciuri de pregatire in compania unor adversari precum Politehnica Iasi, Fc Botosani, Fcm Dorohoi, Cetatea Targu Neamt sau Aerostar Bacau, programul exact al jocurilor urmand sa fie stabilit pe parcursul saptamanii viitoare, dupa reunirea lotului.

In ceea ce priveste campania de transferuri, Rapid are deocamdata o singura noutate certa: atacantul Mircea Negru, revenit in curtea “ceferistilor” dupa o perioada de un an petrecuta la Sporting Suceava.

Mircea Negru este un jucator pe care mi l-am dorit foarte mult inca din pauza de vara. Daca il avem in lot inca de atunci, cu siguranta am fi strans mai multe puncte in tur. Este printre putinii jucatori din fotbalul sucevean care poate castiga un meci de unul singur. In prima parte a campionatului ne-a lipsit omul de gol, iar venirea lui Negru este un mare castig pentru noi”, a declarat Tudoreanu.

Desi a evitat sa precizeze nume, seful bancii rapidiste a anuntat ca mai asteapta alti 3-4 jucatori noi la reunirea lotului de luni. “Suntem in discutii cu mai multi jucatori, de la care asteptam sa ne confirme prezenta la reunire. Cert este ca, pana la plecarea in cantonamentul de la Poiana Negri, ne vom definitiva si lotul cu care vom aborda returul de campionat. In functie de achizitiile pe care le vom reusi in aceasta iarna, este posibil sa renuntam si la cativa jucatori din vechiul lot. Nu vor pleca insa mai mult de trei, pentru ca dorim un grup ceva mai numeros in retur tinand cont si de riscul accidentarilor sau suspendarilor care ar putea apare pana la final”, a completat Bogdan Tudoreanu.

De altfel, conducerea “ceferistilor” a sondat inca de la finalul anului trecut piata de transferuri, printre cei contactati pentru un eventual transfer fiind Florin Plecanciuc (Csm Ramnicu Valcea), Daniel Balan (Energiya Khabarovs) sau Ionel Celpan (Cs Otopeni), toti trei refuzand pentru moment oferta venita dinspre Areni.

In privinta luptei pentru promovare, antrenorul Bogdan Tudoreanu considera ca rapidistii vom avea o misiune si mai dificila in tentativa de accedere la matineu, in conditiile in care principala contracandidata, SC Bacau, a fost preluata in aceasta iarna de catre tehnicianul Marin Barbu. “Cred ca este un lucru benefic pentru bacauani. Odata cu aducerea lui Barbu, vom avea o opozitie si mai mare, avand in vedere ca este un antrenor cu foarte multe promovari in palmares”, a comentat Bogdan Tudoreanu.

Dupa prima parte a campionatului Ligii a 3-a, Rapid Cfr Suceava are un avans minim de un punct in fata celor de la SC Bacau. In runda inaugurala a returului, ce se va disputa cel mai probabil pe data de 2 martie, echipa “ceferista” urmeaza sa primeasca, pe stadionul Areni, vizita gruparii buzoiene Abc Stoicescu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Luni sună goarna la Rapid"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*