Lungu vrea nocturnă pe Areni până în octombrie

stadion

Ideea OZN-ului care trebuia să aterizeze la marginea Sucevei a fost înlocuită cu repararea stadionului Areni. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a arătat că una dintre priorităţile municipalităţii pentru această această toamnă este dotarea stadionului Areni, care în prezent este într-o stare deplorabilă, cu instalaţie de nocturnă. Edilul şef al Sucevei a renunţat la ideea sa de a ridica un nou stadion ultramodern şi a venit cu un nou plan de consolidarea a stadionului Areni, pe care îşi desfăşoară meciurile de acasă echipa de fotbal Rapid CFR Suceava.

“Am avut discuţii cu cei de la fotbal care vin şi cer sprijinul Consiliului Local. Anul trecut au făcut o figură frumoasă până la play-off, sper ca să se repete această figură şi în acest an, de aceea, cred că voi intra în Consiliul Local, chiar în luna august cu un proiect de hotărâre privind montarea unei nocturne pe stadionul Areni, să nu mai tragem ruşinea de anul trecut, când nişte meciuri care trebuiau desfăşurate în nocturnă, s-au desfăşurat în alte localităţi. Sunt localităţi mult mai mici, dar au o instalaţie nocturnă”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

In toamna anului trecut, echipa de fotbal Rapid CFR Suceava a fost nevoită să joace meciul din optimile Cupei României cu Petrolul Ploieşti pe stadionul din Botoşani, deoarece acesta era cel mai apropiat stadion cu nocturnă.

“Imi doresc ca până la sfârşitul lunii octombrie să avem montată această nocturnă pe stadionul Areni, în măsura în care Rapid Suceava va merge mai departe şi va face performanţă”, a completat Ion Lungu.

In vara anului trecut, primarul municipiului reşedinţă de judeţ propunea construirea unui stadion ultramodern la Suceava şi chiar a prezentat planşa noului stadion. Studiul de fezabilitate realizat de cei de la Primărie arăta că este nevoie de maximum 18 milioane de euro, din care Primăria ar putea asigura până la 25% din investiţie. Viitorul „fost” stadion al Sucevei urma să aibă o capacitate de 15.000 de locuri şi trebuia să fie construit la ieşirea din Suceava, spre Fălticeni, în apropiere de Metro Cash&Carry. Ca de obicei socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, astfel că „OZN-ul” ce urma să-şi facă apariţia în municipiul Suceava va rămâne doar la stadiul de idee.

“Am fost fanul construirii unui complex sportiv nou, unui stadion nou, însă nu se vede nimic la capătul tunelului nici pe fonduri europene, de aceea cred că este bine ca anul viitor să începem să consolidăm stadionul Areni, să putem face un stadion cât de cât modern la Suceava pentru că, până la urmă este mai ieftin să îl consolidăm, pe fondurile Primăriei Suceava, pe cel existent, decât să construim unul nou. Cu cinci milioane de euro, prinşi pe bugetul anului viitor, cred că am putea face o primă parte de consolidare a stadionului Areni, cu o modernizare a lui, a ceea ce înseamnă scaune şi aripa care nu este tocmai bine”, a precizat primarul Ion Lungu.

Amintim că în urmă cu un an de zile, Ion Lungu a prezentat macheta noului stadion, subliniind că, din punctul său de vedere, singura posibilitate de ridicare a respectivului imobil este accesarea de fonduri europene. Cum urma să fie semnat un acord de finanţare între România şi Uniunea Europeană pe exerciţiul bugetar 2014 – 2020, municipalitatea dorea să facă demersurile de accesare a fondurilor necesare construirii respectivului stadion, însă se pare că fără succes.

sursa: Obiectiv de Suceava

COMENTARII:

2 Comentarii la "Lungu vrea nocturnă pe Areni până în octombrie"

  1. Marius Matei nou jucător la FC Brașov

  2. Domnule Lungu , vrei ,,nocturna” doar din vorbe ? Eu m-as bucura . dar nu prea cred .

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*