Lungu propune dublarea bugetului pentru rugby

rugby csm bucovina suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a tinut sa felicite echipa locala de rugby pentru castigarea titlului de campioana a Diviziei Nationale de Seniori. Seful administratiei locale a anuntat ca va propune dublarea bugetului alocat in acest an pentru rugby, de la 175.000 la 350.000 de lei.

CSM Bucovina si-a castigat dreptul de a juca in viitorul sezon al SuperLigii, dupa ce s-a impus in finala Diviziei Nationale, cu scorul de 26-25, in fata celor de la CS Navodari, intr-o partida desfasurata pe stadionul “Arcul de Triumf” din Bucuresti.

„Vreau sa felicit echipa de rugby pentru promovarea in prima liga si vreau sa va spun ca in ultimii 13 ani am fost alaturi de ei si an de an le-am dat bani acestor baieti. Ii felicit din toata inima pentru performanta pe care au avut-o si vreau sa anunt, fara demagogie, ca le vom dubla bugetul. In acest an au prevazut de la Primarie un buget de 175.000 de lei. In anii din urma, cand erau in prima divizie au avut intotdeauna cate 350.000. Nu le-am mai dat bani pentru ca nu a mai fost performanta. In acest an voi propune suplimentarea bugetului pentru rugby de la 175.000 la 350.000. Acest lucru se va intampla dupa luna iulie, cand vom putea face rectificari bugetare”, a anuntat Ion Lungu.

Tot la capitolul sport, primarul Sucevei a precizat ca Municipalitatea a virat pana acum in contul echipei locale de handbal aproape jumatate din suma alocata pentru acest an.

„Suntem in grafic cu echipa de handbal. Pana in prezent am dat 550.000 din totalul de 1.200.000 de lei pe care ii avem alocati pentru handbal. Logic ar fi sa dam cam 100.000 de lei pe luna, iata ca am recuperat faptul ca bugetul s-a aprobat tarziu si suntem in grafic pentru ca pana la sfarsitul anului sa le dam toti banii. Ii felicit totodata pentru ca au ramas in Liga Nationala. Despre fotbal nu mai vorbim. Banii sunt acolo pentru ei, cand vor fi indeplinite conditiile ii asteptam sa vina la licitatie. Sincer, mi-as dori ca Foresta sa mearga mai departe si sa ramanem in Liga a 2-a. Este aceasta pauza competitionala si sper sa se gaseasca si acolo solutii”, a mai spus Ion Lungu.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Lungu propune dublarea bugetului pentru rugby"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*