Lungu: “Primăria nu va închiria nicio nocturnă”

Ion Lungu a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu se pune problema ca Primaria Suceava sa acopere costurile financiare pentru aducerea unei nocturne mobile pe stadionul Areni, in perspectiva meciului dintre Foresta si Dinamo, programat la sfarsitul acestei luni, in cadrul optimilor Cupei Romaniei. “Primaria nu va inchiria nicio nocturna. E problema celor de la club cum organizeaza meciul cu Dinamo. Sa stabileasca ce pret la bilete vor ei. E treaba lor. Primaria si Consiliul Judetean si-au facut datoria. Numai in acest an, am dat la fotbal 12 miliarde de lei vechi, mai multi bani ca niciodata. Exista stabilitate financiara la club, dar este nevoie si de performanta. Nu ne putem bate joc”, a declarat primarul Sucevei.

Lungu le-a sugerat conducatorilor de pe Areni sa incerce sa negocieze cu televiziunile care detin drepturile de transmisie pentru Cupa Romaniei ca meciul dintre Foresta si Dinamo sa se dispute la lumina zilei, adica de la ora 14.30. “Am sugerat sa ne adresam televiziunilor si Federatie ca meciul sa se joace pe timp de zi, asa cum s-a intamplat in turul precedent, cand Dinamo a jucat la Arad. Asta ar fi prima optiune. Poate gasim intelegere”, a adaugat edilul sucevean.

stadion-areni-nocturna-vlad-ionel-1

Foresta a mai jucat in nocturna pe Areni in urma cu trei ani, contra Stelei, tot in Cupa Romaniei. Consiliul Local a alocat atunci aproximativ 50.000 de euro pentru aducerea unei instalatii mobile.

Acum, conducerea clubului sucevean are termen pana pe 19 octombrie sa anunte Federatia pe ce stadion va organiza meciul de cupa cu Dinamo. “Avem mai multe variante: sa jucam la Botosani, sa mergem la Bucuresti sau sa incercam sa organizam meciul in regie proprie, la Suceava, pe Areni. Pentru asta am avea nevoie insa de aproximativ 47.000 de euro, cu care sa inchiriem o nocturna, de care singur vom avea nevoie, pentru mi-e greu sa cred ca televiziunile vor accepta sa jucam de la ora 14.30. Vom incerca sa facem un sondaj de opinie printre suporterii suceveni, iar daca acestia vor fi de accord sa marim intr-atat pretul biletelor incat sa acoperim cheltuielile cu organizarea meciului cu Dinamo pe Areni, atunci vom incerca sa facem demersurile n pentru aducerea unei nocturne”, spunea presedintele Forestei, Andrei Ciutac, care a facut si un calcul. In cazul in cu Dinamo s-ar juca in nocturna, pe Areni, cu stadionul plin, pretul mediu a unui bilet ar trebui sa fie de 11 euro.

Aici intervine insa o problema. Conform regulamentului, Dinamo are dreptul sa primeasca jumatate din profitul de pe urma meciului cu Foresta si este greu de crezut ca gruparea bucuresteana va renunta la aproximativ 20.000 de euro pentru a juca si cu un public ostil in spate.

Meciul de cupa dintre Foresta si Dinamo Bucuresti se va desfasura in perioada 29-31 octombrie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *