Lungu preferă Challenge Cup

Finala Cupei Challenge pierdută în urmă cu doi ani în faţa Reşitei stârneşte şi acum regrete. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că va asigura finanţarea necesară pentru ca, în următorul sezon, trofeul să ajungă în vitrina Universităţii.

Chiar dacă echipa locală de handbal are şanse să încerce o alta competiţie europeană, Ion Lungu visează doar la Cupa Challenge.

“Din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi să mergem în Challenge Cup, chiar dacă ar fi variante şi pentru ale cupe europene. Challenge Cup, trebuie sa o spunem foarte clar, este o competiţie accesibilă şi avem şanse să ne luăm revanşa după finala pierdută în 2009. În ceea ce ma priveşte pe mine ca primar, voi face tot posibilul pentru a asigura finanţarea necesara acestei performanţe”, a declarat primarul municipiului Suceava.

Muncipalitatea şi-a luat în serios rolul de principal finanţator al echipei locale de handbal. Astfel, în mai puţin de două luni, în contul clubului Universitatea au intrat 7 miliarde de lei vechi de la Primărie.

“În această săptămână am mai achitat 2 miliarde de lei vechi către echipa de handbal, în ideea de a se ajunge la zi cu salariile jucătorilor. Până acum s-a ajuns la 7 miliarde virate de către primărie, din cele 10 alocate pentru acest an”, a precizat Ion Lungu.

În ultimii trei ani Universitatea Suceava a participat de două ori în Cupa Challenge. În primul sezon, “studenţii” au ajuns până în finala, iar anul trecut au fost eliminaţi în sferturi de către formaţia RD Slovan.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *