Lungu îi răspunde lui Goian: „M-am săturat de filmul ăsta. Dacă nu eram ciuca bătăilor…”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vorbit in cadrul conferintei de presa de astazi despre plecarea lui Dorin Goian de la conducerea Forestei. Seful administratiei locale sustine ca si-a onorat promisiunile fata de echipa de fotbal si ca, daca nu ar fi pierdut atatea meciuri, Foresta ar fi avut acum un finantator puternic.

Dorin Goian a renunțat săptămâna trecută la funcția de președinte executiv al Forestei, fiind nemulțumit că autoritățile locale nu au virat în contul clubului toți banii promiși pentru anul 2016, respectiv 1.700.000 de lei. Replica primarului Ion Lungu a venit in cursul zilei de astazi.

„M-am cam saturat de filmul asta, in care Primaria este singura institutie care da bani, si, ca ordonator de credite numai eu stiu cum scot acesti bani, iar, cand ceva, tot eu sunt scos tap ispasitor. Nu este asa. Primaria si-a facut datoria. O culpa o are Foresta si domnul presedinte Goian, ca nu au reusit sa atraga un sponsor principal la echipa. Nu stiu ce as mai putea sa fac, doar sa intru eu in teren sa joc, ca in ultimele etape ne-au batut toate comunele acasa. La fotbal timp de patru luni de zile nu au adus justificarile, iar la handbal nu au adus trei luni. Noi avem in grafic sa dam cam cate 150.000 de lei pe luna, fie ca discutam despre fotbal sau handbal. Una e sa dam 150.000 de lei intr-o luna si alta e sa dam 500.000 de lei. Nu putem. Primaria Municipiului Suceava ramane alaturi de echipele de fotbal, de handbal si de tot sportul sucevean. Vom cuprinde, ca si in anii trecuti, o suma importanta pentru sport, dar ma deranjeaza ca cei care n-au contribuit niciodata cu un leu sunt cei mai critici si isi dau cu parerea”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei sustine ca si-a onorat promisiunile fata de echipa de fotbal pe anul 2016. In plus, conform lui Ion Lungu, daca Foresta ar fi ramas intre primele locuri ale clasamentului, Betty Ice ar fi putut sa devina sponsor principal.

„In anul 2016, municipalitatea a dat 1.400.000 de lei direct la echipa Foresta plus 225.000 de lei pentru inchirierea nocturnei la meciul cu Steaua. In total s-a dat 1.625.000 de lei dintr-un total de 1.700.000 de lei promisi. M-as intoarce putin in vara anului 2016, cand am declarat in presa ca sunt reticient fata de proiectul lui Dorin Goian atata timp cat in spate nu are un sponsor puternic. Din pacate, se pare ca am avut si de aceasta data dreptate. Responsabilitatea atragerii unui sponsor revine conducerii de acolo. Daca in ultimele zece meciuri nu eram ciuca batailor, erau oameni de afaceri doritori sa vina la echipa. Este vorba despre mai multe firme din Suceava, in frunte cu Betty Ice, care si-a exprimat dorinta sa vina langa echipa atunci cand Foresta era pe loc de promovare si juca cu Steaua. Domnul Armenean am inteles ca a mai dat niste bani pe acolo, dar ar fi fost dispus sa vina la echipa ca sponsor principal. Este cel mai mare om de afaceri din judetul Suceava si impreuna cu Primaria se putea asigura un buget chiar pentru promovare. Eu nu spun cai verzi pe pereti. La fel, daca este sa facem simpozioane fotbalistice, am avut discutii cu domnul Goian, care mi-a spus ca nu are jucatori. Ar fi bine sa ii avem pe Messi si Ronaldo, dar, asa cum eu la primarie fac, vorba romaneasca, sa pocneasca din bani care nu sunt, asa si ei, nu au decat sa creasca jucatori, sa ia de la Liceul cu Program Sportiv si sa faca performanta. As mai putea vorbi despre schimbarile de jucatori, despre transferurile din fiecare tur si retur, dar nu este problema mea”, a mai spus Ion Lungu.

Exit mobile version