Lungu și cifrele nerealiste

Ion Lungu considera ca Rapid Suceava s-ar descurca in viitorul sezon al Ligii a 2-a cu un buget de 11-12 miliarde de lei vechi si considera drept exagerate pretentiile financiare pe care conducerea clubului “ceferist” le-a prezentat autoritatilor locale. Edilul-sef a dat drept exemplu “perioada de glorie” a clubului Cetatea, care a rezistat timp de trei sezoane la matineu cu un buget anual ce nu a depasit suma de 15 miliarde de lei. “A fost zilele trecute o discutie pe aceasta tema, in care cei de la Rapid au solicitat 20-22 de miliarde pentru a sustine echipa. Nu avem cum sa dam aceasta suma. Vin cu cifre nerealiste pe piata. Cei de la Rapid trebuie sa aterizeze cu picioarele pe pamant, pentru ca toate echipele si-au redus bugetele la jumatate. Dupa parerea mea, cu 11-12 miliarde cheltuite cu chibzuinta, se pot descurca la nivelul Ligii a 2-a. Nici in perioada de glorie pe care a traversat-o echipa Cetatea Suceava, cand existau bani, nu s-au cheltuit mai mult de 15 miliarde intr-un sezon”, a declarat aseara, la emisiunea Apel de la Intermedia Tv, primarul Ion Lungu.

In conditiile in care nu exista vreo forma legala de suplimentare a fondurilor publice alocate fotbalului in acest an, primarul Ion Lungu considera ca singura solutie viabila este in acest moment unificarea celor doua echipe locale, Rapid Cfr si Sporting. “Primaria si-a facut datoria fata de fotbalul sucevean. Suplimentari de buget nu se mai pot face. Conform legii, daca au primit fonduri odata, nu mai pot primi altele. Daca s-ar face aceasta unificare a echipelor, mai sunt vreo 5 miliarde de primit de la Primarie, iar cu sprijinul Consiliului Judetean si al investitorilor privati, putem sa asiguram un buget cu care echipa sa reziste pana in iarna. Asta este singura solutie”, considera Lungu.

O asociere a celor doua echipe locale ar rezolva in opinia lui Ion Lungu si problema achizitiilor pe care Rapid ar trebui sa le efectueze in aceasta vara. “Stiu din experienta anilor trecuti ca jumatate din bugetul unei echipe se cheltuie in perioada de transferuri, iar jucatorii adusi din alta parte pot sa confirme sau nu. Trebuie sa valorificam fotbalistii de la Sporting, care nu sunt cu nimic mai prejos. Sunt jucatori buni acolo si sunt convins ca se poate gasi o solutie pentru asocierea celor doua echipe. Impreuna putem avea o echipa in Liga a 2-a si un satelit in Liga a 3-a”, a spus Lungu.

Primaria Municipiului Suceava a alocat in acest an 12 miliarde de lei vechi pentru fotbal, 8 miliarde pentru Rapid si 4 miliarde pentru Sporting. Pana in acest moment, in prima jumatate a anului 2012, clubul Rapid Suceava a primit 6 miliarde, in vreme ce vecinii de la Sporting au incasat doar un miliard.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *