Primarul Ion Lungu, euforic după meciul din Giulești: „Trebuie să încercăm promovarea, pentru suceveni și pentru jucători! Mingea este în terenul Primăriei!”

Ion-Lungu

Printre sucevenii care au urmărit cu sufletul la gură jocul echipei locale de fotbal în Giulești s-a numărat și primarul Ion Lungu. Acesta i-a sunat pe jucătorii suceveni după meci pentru a-i felicita și a anunțat că va sprijini gruparea din Areni în lupta pentru promovarea în Liga I.

„Vreau să transmit sincere felicitări jucătorilor echipei de fotbal Rapid Suceava, care au făcut o partidă extraordinară aseară. Am fost mândru că sunt sucevean. Am vorbit cu ei la telefon după meci și i-am felicitat personal pe Semeghin și pe ceilalți în parte. Eu zic că avem o șansă să promovăm în prima ligă și nu este vorba despre o acțiune electorală. Vă spun foarte clar, din fotbal nu se câștigă nimic din punct de vedere electoral. Dacă echipa câștigă zece meciuri la rând este bine, iar dacă în al 11-lea ia bătaie vinovat este primarul. Astăzi, așa cum stau lucrurile, pentru sucevenii care iubesc fotbalul și pentru jucătorii noștri este bine să încercăm să promovăm. Echipele cu care ne batem noi, ca Rapid București sau Bacău, nu au o situație financiară mai bună decât a Sucevei. Începând de aseară mingea este în terenul Primăriei și al primarului. Avem de dat încă 4 miliarde de lei vechi la fotbal, pe care le vom da până la sfârșitul anului. Chiar astăzi voi da primele 500 de milioane din această sumă. Acești băieți au jucat extraordinar aseară, ne-au promovat cu cinste orasul și au tot sprijinul meu. Repet, dacă ne ajută Dumnezeu, în primăvară vom pune nocturna. Mie îmi place fotbalul, dar nu pentru mine trebuie să promoveze, ci pentru sucevenii care așteaptă de mulți ani acest lucru și pentru ei, pentru jucători”, a declarat Ion Lungu.

La solicitarea jurnaliștilor, primarul municipiului Suceava a făcut chiar o scurtă analiză tehnico-tactică a jocului de luni.

“Am trăit meciul la o intensitate maximă. Am avut și noroc, dar eu zic că rezultatul este echitabil. Dacă era gol la Semeghin în loc de bară nu mai aveam nevoie de noroc. Primul penalty a fost la limită, iar la al doilea, fără sa fiu eu mare specialist în arbitraj, cred ca jucătorul nostru a atins involuntar mingea cu mâna. Sunt multe de comentat, dar una peste alta am făcut o figură frumoasă. Nu mă refer numai la scorul final, meciul a fost de o calitate superioară multor meciuri din prima ligă”, a mai spus primarul Sucevei.

Despre autor

Daniel Vatamanu
Membru fondator al www.GazetaSV.ro | Redactor-prezentator la Intermedia TV Suceava.

COMENTARII:

11 Comentarii la "Primarul Ion Lungu, euforic după meciul din Giulești: „Trebuie să încercăm promovarea, pentru suceveni și pentru jucători! Mingea este în terenul Primăriei!”"

 1. Vrem promovarea . Traiasca domnul Primar.

 2. Nu-l angajeaza nimeni pe Lungu cronicar sportiv?!?Pare ca se pricepe…Mult mai bine decat la….primareala!Deci,avem stadion-si o sa avem si nocturna!-avem echipa,avem Presedinte,vrea si ..Primarele,ce ne mai lipseste?La ataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacccccccccccccccccccc!!!!!
  P.s.Eu n-am zis nimic de antrenor!

 3. Vreti promovare ? VA DAU PROMOVARE !

 4. D-le Lungu, am ceva întrebări pentru d-ta, NU despre pavele, crâșme, transport în comun, Termica, etc. Despre fotbal. 1. Cu ce ocazie prin Capitală în ziua meciului?. 2. Dacă ai mers special pt. acest meci, felicitări, dar, totuși am o nelămurire, este mai scurtă distanța de la birou până la București decât cea de la Primărie până la Areni?. 3. De ce toate meciurile de pe teren propriu le-ai „trăit pe viu și la intensitate maximă” de la fereastra biroului de la Primărie?. 4. După acest rezultat bun, te dai din nou în …ridicol, de ce?, pe cine vrei să mai prostiți?. 5. Despre ce șansă de promovare vorbești d-le Lungu?. O promovare se poate realiza în anumite condiții: un lot valoros, un staff calificat, stabilitate financiară, jocuri de bună calitate care să atragă spectatorii, nu 50 de plătitori de bilete iar restul pâna la 3-400 cu invitații sau pe de-a moca. 6. Nu este o declarație cu tentă electorală?, zău?, d-ta crezi ce zici?. Sar peste cele 10 meciuri câștigate și vinovatul pt. al 11-lea pierdut. 7. „De aseară, mingea este în terenul Primăriei”. Amenințare?. 8. Dacă dă Dumnezeu… „Noul Stadion” sau nocturna, trebuiau făcute de Dumnezeu?. Ar fi bine să știi d-le Lungu, Primăria, CJ, sponsorii și „agoniseala” din cât mai multe bilete vândute, ESTE DUMNEZEU!!!. 9. Sucevenii așteaptă de foarte mult timp CEVA, dar acel CEVA este în mâna …lui Dumnezeu?. 10. Am uitat, cum rămâne cu declarația dată când Rapid CFR era pe locl 2, in campionatul trecut?. Și eu sunt mândru că-s sucevean, ca și mulți alții, dar din alte considerente, nu ca ale dumitale, puerile. Urez multă sănătate celor din lotul Rapidului, meciuri bune măcar la nivelul celui de aseară, iar dacă sănătatea îmi va permite, voi fi permanent alături de ei, pe Areni.

 5. popinciuc gabriel | 27 octombrie 2015 at 21:46 | Răspunde

  FELICITARI BAIETI.HAI RAPID SUCEAVA.VREM SA FITI ACOLO UNDE ESTE LOCUL UNEI MARI ECHIPE.ADICA IN LIGA I.SUCCES PE VIITOR.

 6. Luati-l pe atacantul Grigoruta! Era in probe la Brasov! E sucevean e atacant si in atac suferim cel mai tare!

 7. popinciuc gabriel | 28 octombrie 2015 at 14:45 | Răspunde

  CEL MAI BINE AR FI SA-L LUAM INAPOI PE MARIUS MATEI,DACA TRAGEM LA PROMOVARE SI ASA BRASOVUL NU STIU DACA ARE SANSA LA PROMOVARE ANUL ACESTA.

 8. Bat alegerile la usa sau i s-a facut la batranete ca-i place fotbalul?
  Nea primaru’,dumneata pe cine crezi ca prostesti?
  Nu mai merge tipul asta de promisiune electorala 🙂

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*