UPDATE | Ion Lungu, dispus să închirieze nocturnă

Șansele ca meciul dintre Foresta si Dinamo să se joace la Suceava sunt tot mai mari. În cazul în care televiziunile vor programa meciul seara, primarul Ion Lungu a anunțat că municipalitatea va închiria o nocturnă mobilă.

După ce săptămâna trecută anunțase că este treaba clubului Foresta cum va organiza meciul cu Dinamo, între timp Ion Lungu a revenit la sentimente mai bune. Acesta a anuntat luni dimineață, la NewsBucovina, că, dacă va fi nevoie, Primăria va suporta cheltuilile pentru închirierea unei nocturne mobile.

„Vă dau în premieră o știre. Dacă altfel nu se poate, Primăria va închiria din nou o nocturnă, pentru că suporterii își doresc ca acest meci să se desfășoare la Suceava. Nocturnă au toate comunele din jur, iar Suceava nu are. În proiectul pentru bugetul pe anul 2020 voi prinde instalarea unei nocturne permanente”, a spus Ion Lungu.

Foresta a mai jucat în nocturnă pe Areni în urmă cu trei ani, contra echipei FCSB, tot în Cupa României. Consiliul Local a alocat atunci aproximativ 50.000 de euro pentru aducerea unei instalații mobile.

Meciul dintre Foresta Suceava și Dinamo București se va desfășura în perioada 29-31 octombrie.

Ulterior, primarul Ion Lungu a oferit și alte detalii pentru Suceava Smartpress: „Prima noastră opțiune a fost să jucăm meciul pe timp de zi. În acest sens clubul Foresta a făcut o solicitare la FRF. Am înțeles că și clubul Dinamo ar fi de acord cu această variantă,  partida să se joace pe timp de zi, înaintând de asemenea o solicitare la FRF, motivată de programul încărcat pe care îl are. În ultimă instanță, dacă nu se va putea ajunge să fie pusă în practică această variantă, cheltuielile legate de închirierea instalației de nocturnă pentru meciul de pe Areni vor fi suportate de Primăria Suceava. Este vorba despre o sumă de aproximativ 50.000 de euro, pe care îi avem și îi putem folosi în acest scop. Ne propunem ca în bugetul pentru anul viitor să prindem suma necesară pentru achiziționarea unei instalații de nocturnă pentru stadion. Am mai avut un proiect de hotărâre în acest sens, care a fost respins în Consiliul Local. Dar pentru că au fost făcute modificări îl legea administrației publice locale, care permit ca astfel de propuneri să poată fi votate cu majoritate simplă, în cazul Sucevei, de 12 consilieri, sunt sigur că noul proiect de hotărâre va trece iar investiția va fi realizată. Pentru instalarea nocturnei pe stadionul Areni este necesară o sumă de aproximativ 1 milion de euro. Primăria face aceste eforturi pentru sucevenii iubitori de fotbal și pentru echipa Foresta dar trebuie și ca jucătorii să joace fotbal adevărat pe teren, fiindcă în aceste condiții așteptările în ceea ce îi privește, sunt mari atât din partea Primăriei și Consiliului Local cât mai ales din partea sucevenilor care își doresc o echipă de fotbal cu care să se mândrească.”

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *