Aşteaptă justificări complete

Divizionara secunda Rapid Suceava nu poate primi inca bani de la bugetul local. Primarul Ion Lungu a anuntat ca justificarile “ceferistilor” pentru prima transa de bani primita nu sunt complete. Seful administratiei locale sustine ca nu va da bani la fotbal pana nu vor fi respectate toate prevederile legale, chiar cu riscul de a fi scos tap ispasitor.

„Din pacate, nici pana astazi nu s-au adus justificarile de la echipa de fotbal Rapid. Eu il respect foarte mult pe domnul Barbu, dar dumnealui spune ca nu vin bani de la Primariei, cand problema nu este la noi. Ca urmare a controlului Curtii de Conturi, incercam sa fim si noi mai fermi pentru ca avem de recuperat anumite sume de bani de la finantarea activitatilor sportive. Noi am trimis adresa oficiala pe 4 septembrie la Rapid Suceava in care spunem ca nu sunt in ordine acele justificari inclusiv la cheltuielile de transport, de masa, de cazare. Am revenit pe data de 25 septembrie cu o noua scrisoare. Ei au adus completari la justificari, sunt salariati ai Primariei carora le-am dat ca atributie sa lucreze doar la acest capitol. Vrem sa sprijinim in continuare activitatea sportiva din Suceava, dar aceste entitati sportive trebuie sa inteleaga ca trebuie sa respecte legea intocmai. Eu ca primar vreau sa sprijin activitatea sportiva, chiar daca in ultimul timp unii incearca sa ma scoata tap ispasitor ca nu este finantat sportul sucevean. Nu este adevarat, in ultimii zece ani municipalitatea a finantat toate activitatile sportive, am avut un buget mediu anual de circa 25 de miliarde de lei vechi. Avem bani si in acest an, dar cu riscul de a fi scos tap ispasitor, nu vom putea finanta aceste entitati sportive pana nu se conformeaza intru totul si aduc justificari pentru banii primiti. Si azi dau bani la fotbal, un miliard, doua, cat avem, dar numai sa aduca justificarile”, a spus primarul Sucevei.

In ceea ce priveste situatia echipei de handbal, Ion Lungu a anuntat ca va cauta o solutie pana la finalul anului, alta decat cea propusa de consilierul Lucian Harsovschi.

“Proiectul propus de domnul Harsovschi nu este legal. Domnul secretar i-a trimis o observatie de legalitate in cursul zilei de ieri. Chiar ma doare inima pentru handbal, eu care am pus suflet pentru aceasta echipa inca de cand nu eram in politica. Sunt multi care isi fac imagine personala sau de partid. Acolo nu este vorba despre rezolvarea problemei, este vorba despre imagine. Suntem in faza de aplicare a prevederilor Curtii de Conturi dupa care, pana la sfarsitul anului, vom gasi o solutie noua pentru finantarea handbalului”, a precizat Ion Lungu

COMENTARII:

3 Comentarii la "Aşteaptă justificări complete"

  1. pina la sfirsitul anului nu mai avem nici fotbal si nici handbal la suceava.vizionare placuta la botosani,felicitari!

  2. daca nu ajutati fotbalul sucevean nici acum cand echipa e formata 99% numai din suceveni atunci te intrebi oare cand veti mai da bani? oare inainte cu 1 an cand se vor apropia alegerile? am sperat ca Nechifor va fi altfel decat Flutur si va ajuta fotbalul sucevean dar e aceeasi Marie dar cu alta palarie ! nu ati facut nimic de la revolutie la stadionul Areni si nu stiu cum nu va e rusine cu asa stadion ca sa mai faceti turneul celor 4 regiuni din Europa cu juniorii! ati asfaltat cu chiu cu vai strada mea anul trecut din banii europeni si acum faceti santuri si puneti conducta de apa rece si strada va fi mai rea ca inainte?de ce nu ati pus tevile anul trecut inainte de-a asfalta ?se fac lucrari fara cap? sau va bateti joc de bani ?

  3. PANARAMA, ce procent din miliardele pe care le vehiculezi au ajuns efectiv la sport? geamanul tau stie cel mai bine cat a revenit… familiei!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*