LPS Suceava, lider pe ţară la juniori II

Luptătorii suceveni au câştigat nu mai puţin de şapte medalii la finalele Campionatul Naţional de lupte pentru juniori II. Graţie rezultatelor obţinute de sportivii antrenaţi de Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, Liceul cu Program Sportiv Suceava a ocupat prima poziţie în clasamentul pe cluburi.

La competiţia desfăşurată, în weekend-ul trecut, în Sala Sporturilor din Constanţa au participat aproximativ 400 de sportivi. Cel mai bun rezultat al delegaţiei sucevene a fost obţinut de Marius Blându, campion la categoria 58 de kilograme. Ion Mihai şi Marian Hangaleţ au urcat pe treapta a doua a podiumului, la 46, respectiv 85 de kilograme. Luptătorii suceveni au câştigat şi patru medalii de bronz, prin Ioan Moise, la 46 de kilograme, Adrian Agache, la 69 de kilograme, Teodor Chira, la 85 de kilograme şi Ionut Mănălăchioaie, la 100 de kilograme. Alţi doi sportivi suceveni, Andrei Rusu (58 kg) şi Răzvan Mihalache (63 kg) au încheiat întrecerea pe locul 5. În urma acestor rezultate, LPS Suceava s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul pe cluburi, cu 60 de puncte, pe următoarele două locuri fiind Băcăul, cu 38 de puncte, şi Câmpulung Muscel, cu 34 de puncte.

“Pentru noi este un rezultat extraordinar, ţinând cont că am depăşit cluburi private, care au la dispoziţie mulţi bani şi condiţii excelente de a face performanţă. De altfel, reprezentanţii Federaţiei ne-au felicitat şi au areciat faptul că la Suceava se continuă tradiţia în luptele greco-romane. Noi ne aşteptam la trei medalii, dar copiii s-au mobilizat foarte bine. Trebuie remarcat şi faptul că doar trei sportivi, Marius Blându, Ion Mihai şi Ionuţ Manalachioaei vor trece la juniori I, în vreme ce Teodor Chira, la 15 ani, este abia junior III”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim. Acesta a ţinut să mulţumească pentru sprijin conducerii Liceului cu Program Sportiv, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Primăriei şi Consiliului Judeţean.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *