LPS Suceava este noua campioană a României la rugby – juniori U20

Echipa de rugby a Liceului cu Program Sportiv din Suceava este noua campioană națională la categoria juniori under-20.

Plecată cu șansa a treia la cucerirea titlului național, formația pregătită de Codrin Prorociuc și Mihai Coca a dat peste cap calculele hârtiei și a câștigat finala disputată duminică, pe stadionul Arcul de Triumf, în fața celor de la Rapid București, cu scorul de 23-22 (10-12).

Încurajată din tribune de cateva zeci de suporteri, printre care si directorul LPS, Ciprian Anton, gruparea suceveană și-a asigurat victoria grație punctelor marcate Iulian Hodeniuc (un eseu), Ioan Oanea (un eseu), David Bălan (două lovituri de pedeaspă și două transformări) și Marian Popescu (o lovitură de pedeaspsă).

Rugbyștii suceveni au primit trofeul si medaliile de campioni chiar din mâna președintelui Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă.

Cu o combinatie de jucatori de la RC Gura Humorului, LPS Suceava a mizat în actualul sezon pe următorul lot: Sebastian Rusu, Denis Săvucă, Iulian Hodeniuc, Andrei Donisa, Florin Bîrsa, Andrei Alexandriuc, Dragoș Bejan, Gabriel Plăcintă (căpitan), Cristi Biliuca, Matei Bivol, Daniel Varvaroi, Marian Popescu, Marius Ruscan, Narcis Vasilovici, Alexandru Ucraineț, Daniel Hostiuc, Ioan Oanea, Lucian Godroman, Valentin Croitoru și Gabriel Florea, Alexandru Donica.

Medaliile de bronz au ajuns în posesia celor de la CSM Constanța, după 71-7, în finala mică, cu Dinamo.

Foto: Adrian Negru

Exit mobile version