LPS Suceava a urcat în top 50 cele mai bune academii de fotbal din România

LPS Suceava a urcat pe locul 46 în topul celor mai bune academii de copii şi juniori din România, se arată într-o clasificare a Federaţiei Române Fotbal, care a luat în calcul toate cele 124 de cluburi înscrise în competiţiile naţionale organizate la nivel juvenil în 2023.

Cred că am făcut cel mai important salt al unei academii de fotbal din România în decursul unui singur an, de pe locul 92 pe locul 46. E rezultatul implicării întregii catedre de fotbal de la LPS Suceava şi le mulţumesc tuturor pentru asta. Cel mai mult cred că am punctat la capitolul strategie, una care, la noi, se întinde pe patru-cinci ani”, a precizat directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Ciprian Anton.

Graţie punctajului obţinut, 52,83 puncte, LPS Suceava are posibilitatea să înscrie în sezonul 2024-2025 echipe în campionatele naţionale de elită la categoriile U16, U15, U14 şi U13, cu trei mai multe decât în stagiunea precedentă.

Cu 33,29 puncte, ACS Juniorul, celălalt club din judeţul Suceava prezent în topul FRF, ocupă locul 86, cu patru locuri mai sus decât clasamentul pe 2022.

Ierarhia celor mai bune academii de copii şi juniori din România este condusă de Farul Constanţa, urmată de FK Miercurea Ciuc şi Universitatea Cluj.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *