LPS ar putea găzdui un Centru de Excelenţă

Campusul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, care urmează sa fie finalizat în acest an, ar putea găzdui un Centru Regional de Excelenţă în fotbal. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, este de acord cu acest proiect, dar nu vrea să audă de eventualele transferuri.

Federaţia Română de Fotbal intenţionează să înfiinţeze opt Centre de Excelenţă la nivel naţional. După Târgu Mureş şi Timişoara, sefii de la Casa Fotbalului caută alte şase municipii care să se alăture proiectului. În zona Moldovei, primele variante au fost Piatra Neamţ şi Bacău, dar după vizita secretarului general Gheorghe Chivorvhian la Suceava, oraşul nostru a ajuns în pole-position. Atuul Sucevei este noul campus şcolar de la Liceul cu Program Sportiv, care ar asigura condiţii superioare de pregătire şi cazare faţă de Piatra Neamţ şi Bacău. În plus, pentru a-şi implementa proiectul la nivel local, Federaţia Româna de Fotbal are nevoie de o bună colaborare cu autorităţile locale, iar problemele din deliberativul nemţean şi băcăuan sunt arhicunoscute. Practic, pentru începerea procedurilor de înfiinţare a unui Centru Regional de Excelenţă la Suceava mai este nevoie de acordul municipalităţii. Răspunsul primarului Ion Lungu a venit în cadrul conferinţei de presă de miercuri.

“Asociaţia Judeţeană de Fotbal ne propune o colaborare pentru a face un Centru de Excelenţă. Eu, în principiu, sunt de acord ca acest lucru să se întâmple la complexul sportiv pe care îl vom definitiva în acest an la Liceul Sportiv. Trebuie să dăm o hotărâre de Consiliu Local, iar acest lucru nu ar fi o mare problemă. Nu pot fi de acord însă ca Primaria să gestioneze transferul jucătorilor. Acest lucru are un singur drum şi stim noi unde. Oricum, sprijinim fotbalul şi vreau să facem acest Centru de Excelenţă”, a anunţat Ion Lungu.

În cazul în care se va concretiza acest parteneriat, Liceul cu Program Sportiv Suceava ar urma să găzduiască din toamnă o grupă cu cei mai talentaţi 25 de copii din regiune care intră în clasa la IX-a . Federaţia promite o investiţie de 250.000 de euro pentru materiale şi salarii, plus infrastructură, aici fiind luată în calcul modernizarea stadionului din Iţcani. De cealaltă parte, Consiliul Local Suceava ar urma să suporte cheltuielile cu transportul, masa şi cazarea tinerilor fotbalişti. Veniturile rezultate din vânzarea jucătorilor se vor împărţi astfel: 50% la clubul de provenienţă, 25% la Consiliul Local Suceava şi 25% la Federaţia Română de Fotbal.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Un comentariu

  1. Nene Lungu, da-le cu flit blatistilor de la rapid si ia si fa ceva cu adevarat meritoriu: implicate in astfel de proiecte si mai ales readu handbalul de performanta la Suceava(cu banii bagati in gaura neagra numita rapid, intr-un an, la handbal prindem podiumul in prima liga).
    Hai Suceava! Anti-blatisti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *