Loc suplimentar în Challenge Cup

Pentru că n-au ajuns în finala Cupei Romaniei, pierzând astfel şansa de a evolua în cupele europene, ardelenii de la Universitatea Transilvania Cluj au fost foarte mâhniţi de victoria pandurilor în meciul cu “studenţii” suceveni. Veştile bune au venit însă dinspre FRH.

Cristian Gaţu a declarat că a cerut forului european de profil suplimentarea locurilor cuvenite României în cupele europene: “Am făcut o solicitare oficială către EHF, pentru suplimentarea cu încă un loc de cupe europene, la masculin şi feminin. S-a discutat despre asta la finalul săptămînii trecute, la Congresul EHF, iar şansele mai mari să obţinem un loc sînt la masculin, pentru Challenge Cup, în care ar urma să joace U Transilvania Cluj. La feminin e mai complicat, pentru că rankingul României e mai mare şi nu avem dreptul să înscriem echipe în Challenge Cup, dar chiar şi aşa, am solicitat un loc în Cupa EHF sau Cupa Cupelor, dacă un alt club nu se va înscrie, din cauza problemelor financiare. Aşteptăm răspunsul în scris din partea EHF“.

În prezent, România va fi reprezentată la masculin de HCM Constanţa (Liga Campionilor), HC Odorhei (Cupa EHF), CSU Suceava şi UCM HC Caraş-Severin (Challenge Cup) şi Energia Pandurii Tg. Jiu (Cupa Cupelor).

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *