Ligile inferioare rămân suspendate până după Paște

Competitiile fotbalistice raman suspendate pana la iesirea Romaniei din starea de urgenta. Anuntul a fost facut de presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, care a precizat ca Liga a III-a si Liga a IV-a, s-ar putea relua cel mai devreme pe data de 22 aprilie.

“Prin suspendarea EURO vom avea suficient spatiu în calendar pentru a putea sa terminam competitiile la nivel national. Am initiat crearea unui grup de lucru care va propune diferite scenarii de reluare a competitiilor. În acest grup de lucru vor fi reprezentate toate esaloanele fotbalistice din România, inclusiv reprezentantul sindicatului jucatorilor. Lucram în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competitiei. Din 22 aprilie si chiar 13 iunie, ca un moment critic. Repet, sunt scenarii pe baza carora lucram în momentul de fata. Daca situatia se va înrautati, atunci va trebui sa fim deschisi la forme inovative de finalizare a competitiilor: meciuri într-o singura mansa sau mini-grupe. Obiectivul este ca orice decizie pe care vom fi fortati de împrejurari sa o luam, aceasta sa produca cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile”, a declarat Burleanu.

Varianta luata in calcul pentru finalizarea Ligii a III-a

Presedintele clubului Foresta, Andrei Ciutac, a prezentat una dintre variantele luate in calcul pentru finalizarea actualului sezon din Liga a III-a. “Pentru reducerea numarului de meciuri, s-ar putea crea un sistem de tip play-off (locurile 1-8) si play-out (locurile 9-16). S-ar pleca de la un clasament facut doar pe baza rezultatelor din meciurile directe. Meciurile de disputat ar fi sapte de fiecare echipa, urmand sa se joace invers decat in tur. La final ar fi un clasament corect intre opt echipe, cu rezultate obtinute tur-retur. Campionatul ar avea si numarul de meciuri prevazut. S-ar putea juca in 30-35 de zile, chiar si dupa jumatatea lunii mai, daca se prelungeste criza. Nu putem impinge campionatul pana in luna iulie, cand pot fi si 40 de grade afara. Pentru o astfel de varianta insa, una de criza, ar trebui anulate totodata rezultatele primei etape din retur”, a explicat oficialul gruparii din Areni.

Razvan Burleanu: “Fotbalul se va relua cu portile inchise”

In privinta suporterilor, acestia vor primi acces pe stadioane doar in momentul in care nu vor mai exista riscuri pentru imbolnavirea cu coronavirus, a anuntat Razvan Burleanu. “Fotbalul se va relua, cu portile închise, doar în momentul în care vom fi siguri ca siguranta si sanatatea jucatorilor si a staffului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea sa revina pe stadion doar atunci când vom fi siguri ca nu exista niciun risc pentru acestia. Siguranta si sanatatea înainte de toate. Vreau sa invit pe aceasta cale pe toti membrii fotbalului românesc la solidaritate, unitate, toleranta si responsabilitate în zilele urmatoare”, a adaugat Burleanu.

Starea de urgenta a fost declarata de presedintele României, Klaus Iohannis, începând cu 16 martie si se va mentine cel putin 30 de zile, adica pâna pe 15 aprilie.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *