Noul sezon al Ligii a IV-a începe pe 4 septembrie

AJF Suceava va stabili vineri, intr-o sedinta cu delegatii cluburilor afiliate, planul de atac pentru viitorul sezon din fotbalul judetean. Programata de debuteze pe data de 4 septembrie, noua editie de campionat a Ligii a IV-a se va desfasura intr-un format cu 12 sau 14 echipe. Avantul Volovat si Stejarul Cajvana ar putea fi noutatile de pe tabloul Ligii a IV-a, in conditiile in care Dorna Vatra Dornei si Viitorul Veresti au anuntat ca se inscriu in Liga a V-a.

Daca vom avea doar 12 echipe in Liga a IV-a, este obligatoriu sa avem play-off si play-out la finalul sezonul regulat. Este posibil ca echipa campioana sa promoveze direct in Liga a II-a. Daca vom avea o decizie oficiala a FRF in acest sens, vom veni cu propunerea ca echipele de Liga a IV-a sa foloseasca pe toata durata unui meci trei jucatori sub 19 ani sau macar trei sub 21”, a declarat presedintele AjF Suceava, Ciprian Anton.

In privinta Ligii a V-a, noua editie de campionat va aduna la start in jur de 30 de echipe, pe care AJF intentioneza sa le imparta in trei serii geografice pentru a reduce din cheltuielile pe care cluburile le suporta cu deplasarile. Viitorul sezon din fotbalul judetean va fi deschis de Supercupa dintre Somuz Falticeni si Somuzul Preutesti, programata pe 28 august, pe stadionul Tineretului din Falticeni. Trei zile mai tarziu va debuta si faza judeteana a Cupei Romaniei, la primul tur urmand sa participe echipele de Liga a V-a.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Noul sezon al Ligii a IV-a începe pe 4 septembrie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*