Liga a III-a s-ar putea relua în primul weekend din iunie

Competițiile fotbalistice din România nu se pot relua mai devreme de data de 5 iunie. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma videoconferinței la care au participat oficialii Ligii Profesioniste, reprezentații cluburilor de Liga I, directorul firmei care deține drepturile de televizare a meciurilor, precum și președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, Emilian Hulubei.

Măsura ar putea fi adoptată inclusiv pentru campionatul Ligii a III-a, acolo unde județul Suceava are trei reprezentante, Foresta, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni. Ea poate fi pusă în practică cu o singură condiție: jucătorii să-și poată relua antrenamente imediat după data 16 mai, când ar urma să expire și cea de-a doua stare de urgență decretată în România. “S-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puăin trei săptămâni de pregătire. Toată lumea care a participat la videoconferință dorește să se reia campionatul și să se joace toate meciurile rămase de disputat. Nimeni nu se gândește la scenariul ăla de înghețare a campionatului. Nu se ia în calcul așa ceva acum”, a spus Hulubei.

“E clar că se va juca fără spectatori”

Nu s-a discutat nimic legat de prezența spectatorilor la meciuri, dar e destul de clar că se va juca fără ținând cont de situația actuală. Iar în ceea ce privește prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârșitul sezonului trebuie făcută o propunere către federație. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poți negocia cu jucătorii”, a adăugat Emilian Hulubei.


Toate propunerile discutate vor fi transmise în următoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF în vederea adoptării unei decizii finale.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Liga a III-a s-ar putea relua în primul weekend din iunie"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*