Lider în kartingul românesc

Dionisios Marcu este, oficial, cel mai bun pilot de karting din România. Rădăuţeanul a ţinut capul de afiş la “Gala Campionilor” din kartingul românesc, unde a primit nu mai puţin de patru distincţii.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, în cadrul Galei Campionilor din karting, au fost premiaţi performerii din anul 2010. Rădăuţeanul Dionisios Marcu a primit patru distincţii: cupa de campion naţional la clasa Mini, premiul rezervat celui mai bun punctaj în campionat, trofeul pentru cele mai bune rezultate externe şi titlul de “Cel mai bun sportiv al anului”. Pentru 2011, sportivul care şi-a început cariera la Clubul Selena Motor Sport din Bacău, îşi doreşte să obţină aceleaşi rezultate ca şi anul trecut. Motivul este cât se poate de simplu: în 2010 a câştigat tot ce se putea.

“Îmi doresc să câştig din nou Campionatul Mondial. Anul trecut am câştigat toate concursurile, deci nu ar mai fi de câştigat nimic la clasa Mini. În 2011 nu voi mai face atat de multe curse, în primul rând nu voi mai participa la campionatul naţional. Ţintele mele sunt Campionatul Mondial, Campionatul Europei de Sud-Est şi Campionatele din Italia”, a mărturisit Dionisios Marcu.

La începutul lunii ianuarie, Dionisios Marcu a fost premiat şi în cadrul Marii Gale a Campionilor Mondiali organizată de WSK, în Italia. Rădăuţeanul a fost recompensat pentru titlul din WSK Master Series şi pentru câştigarea Cupei Naţiunilor, fiind singurul pilot din lume care a triumfat în ambele competiţii WSK. Dionisios Marcu a debutat în karting la vârsta de 8 ani. În cei 4 ani de activitate sportivă, pilotul se poate mândri cu peste 65 de cupe şi trofee obţinute pe plan naţional şi internaţional.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Lider în kartingul românesc"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*