Liber la sport în curtea şcolii

Consiliul Local Suceava a aprobat, la ultima şedinţă, un proiect de hotărâre iniţiat de consilierul local liberal Daniel Prorociuc, conform căruia pe terenurile sportive din incinta unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Suceava vor fi puse gratuit la dispoziţia cetăţenilor municipiului reşedinţă de judeţ pentru efectuarea unor activităţi cu caracter sportiv, pe perioada vacanţei de vară şi pe perioada de weekend.

prorociucProiectul iniţiat de Daniel Prorociuc (foto) a stârnit unele dezbateri atât înainte de şedinţă, cât şi în timpul şedinţei. Nu întâmplător s-a isistat pe formularea „aprobare de principiu”, asta deoarece hotărârea luată de Consiliul Local va trebui dublată de o hotărâre a fiecărui consiliu de administaţie al şcolilor din oraş care dispun de terenuri de sport, întrucât suprafeţele de teren respective se află în administrarea unităţilor de învăţământ. Primarul Ion Lungu a insistat, în timpul şedinţei, asupra acestui aspect, spunând că doreşte foarte mult să se înţeleagă că prevederile hotărârii se referă doar la terenurile de sport, nu şi la sălile de sport. Asta pentru că, după cum a explicat în timpul şedinţei, a avut o experienţă neplăcută cu sala de sport de la şcoala din cartierul Iţcani unde au fost produse unele neplăceri după ce s-a permis accesul pentru o categorie mai largă de persoane.

In aceeaşi şedinţă, Ion Lungu a mai dat ca exemplu şi cazul de la Scoala Generală nr. 3 unde, susţine edilul şef al oraşului, bazinul în care s-au investit bani mulţi de la bugetul local s-a deteriorat şi ca urmare a faptului că s-a permis accesul unor categorii mai mari de public, nu doar pentru elevi. In final, proiectul iniţiat de Daniel Prorociuc a fost votat, printre motivaţiile acestuia fiind şi faptul că municipalitatea suceveană nu dispune de baze sportive care să încurajeze practicarea sportului de masă.

sursa: Obiectiv de Suceava

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *