Primul la Cupa Mondială

Andrei Leanca a terminat anul pe primul loc in clasamentul Cupei Mondiale la alergare montana la categoria juniori. Sportivul legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei si-a asigurat trofeul mondial dupa ce a castigat ultimul grand-prix, desfasurat sambata, la Ljublijana, pe un traseu de 10 kilometri, cu o diferenta de nivel de circa 950 de metri.

In urma succesului din Slovenia, dupa un total de sase etape ale Cupei Mondiale, in clasamentul general, Andrei Leanca ocupa primul loc la juniori si locul 13 la open.

Sunt foarte bucuros de acest rezultat. Este pentru al treilea an la rand cand Andrei termina pe primul loc la Cupa Mondiala. As vrea sa multumesc pe aceasta cale Consiliului Judetean Suceava, fara ajutorul caruia nu ne puteam prezenta la aceste competitii”, a declarat antrenorul Cristian Prasneac.

Peste trei saptamani, Andrei Leanca va participa la Campionatul National de cros de la Baile Felix, unde sportivul dornean trebuie sa-si apere titlul national castigat anul trecut. Printr-un rezultat bun la Baile Felix, Leanca ar putea prinde si lotul national cu care Romania va participa la doua competitii majore, este vorba de Campionatul Balcanic de cros din Turcia si Campionatul European de cros din Bulgaria.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Primul la Cupa Mondială"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*