Leancă, bilet către Mondiale

Vatra Dornei a gazduit ieri, pentru al 4-lea an consecutiv, Campionatul National de Alergare Montana. Cluburile locale s-au facut remarcate prin Andrei Leanca, atletul dornean reusind sa cucereasca medalia de bronz in cursa destinata juniorilor, acolo unde s-a alergat pe o distanta de 8 kilometri. Sportivul pregatit de Cristian Prasneac a ajuns al treilea la linia de sosire amenajata pe varful Giumalau, in urma buzoienilor Claudiu Bisca si Bogdan Balasoiu. Gratie acestei performante, Andrei Leanca s-a calificat la Campionatul Mondial de Alergare Montana ce se va desfasura pe data de 2 septembrie, in Italia.

In cursa destinata senioarelor, Ancuta Ivorciuc, Alina Onofrei si Ana Maria Iordache au cucerit bronzul pe echipe pentru Csm Suceava, la finalul unei probe castigata de Cristiana Frumuz de la Csu Galati.

Lista medaliatilor:

Junioare (4 kilometri):
1. Anca Bunea (Css Medias)
2. Andreea Piscu (Pandurii Targu Jiu)
3. Adelina Moroita (Cs Targoviste)

Juniori (8 kilometri):
1. Claudiu Bisca (Lps Buzau)
2. Bogdan Balasoiu (Lps Buzau)
3. Andrei Leanca (Csm Dorna)

Senioare (8 kilometri):
1. Cristiana Frumuz (Csu Galati)
2. Mihaela Prundus (Csu Cluj-Napoca)
3. Alina Nitulescu (Csu Zalau)

Seniori (12 kilometri):
1. Constantin Ifrim (Csm Onesti)
2. Alexandru Staicu (Pandurii Targu Jiu)
3. Ionut Ghita (Csu Galati)

Titlurile nationale pe echipe au fost castigate de Pandurii Targu Jiu (junioare si seniori), Lps Buzau (juniori) si Csu Galati (senioare). Campionatul National de Alergare Montana a strans la Vatra Dornei aproape 100 de sportivi de la 27 de cluburi din intreaga tara. Evenimentul a fost organizat de Federatia Romana de Atletism, in parteneriat cu Primaria Municipiului Vatra Dornei si Csm Dorna Vatra Dornei.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Leancă, bilet către Mondiale"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*