Laureatii Cupei Sucevei

Complexul Iulius Mall a gazduit la finele saptamanii trecute cea de-a cincea editiei a Cupei Sucevei la sah, competitiei organizata de Clubul Sportiv din Suceava, in parteneriat cu Primaria Suceava si Directiea Judeteana de Sport Suceava.

Turneul principal a fost unul de tip open, disputat in sistem elvetian, pe parcurusl a sapte runde,si a reunit la start 20 de sportivi din judetele Suceava si Botosani. La finalul competitiei pe primul loc al clasamentului s-a situat suceveanul Cristian Ratiu cu un total de 6 puncte, urmat de Costica Fodor, tot din Suceava, cu 5.5 puncte si Ovidiu Dinca din Botosani cu 5 puncte.

Senzatia turneului a fost insa Mihai Mirauta, un participant in varsta de doar 9 ani, care a ocupat locul intai in clasamentul juniorilor si locul 4 in clasamentul general, cu 5 puncte acumulate. Laureat intr-o serie de concursuri internationale, Mirauta a reusit pe parcursul intrecerii de la Suceava doua victorii si doua remize, intre care una repurtata in compania castigatorului turneului.

Ierarhia juniorilor a fost completata de suceveanul Sebastian Pavel cu 4.5 puncte, locul al treilea revenindu-i lui Mihai Hrimiuc din Botosani. La categoria copii, concursul a fost castigat de Mihai Senciuc cu maximum de puncte – 7, urmat de Florin Manghiuc si Andreea Andrei, ambii cu cate 5 puncte.

La final, castigatorii au fost rasplatiti de catre organizatori cu cupe, diplome, medalii, tricouri si bauturi racoritoare. Totodata, presedintele CS Ariadna si manifestat speranta ca rezultatele obtinute de sahistii suceveni vor stimula si interesul autoritatilor locale pentru sprijinirea acestui sport.

Facem un apel la institutiile judetene si municipale pentru sprijinirea acestui sport al mintii, in aceasta zona a tarii fiind foarte multe talente. O scoala de sah in Suceava ar creste prestigiul orasului, ar conduce la obtinerea unor rezultate sportive deosebite si ar face uitat insuccesele din alte sporturi”, a spus presedintele CS Ariadna, Mihai Panzaru.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Laureatii Cupei Sucevei"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*