Lansare de carte la LPS

Colectivul de profesori al Liceului cu Program Sportiv din Suceava a lansat marţi o carte intitulată „Aspecte ale refacerii după efortul sportiv”. Lucrarea este rezultatul unui program finanţat din fonduri europene, în cadrul căruia nouă profesori de la LPS au vizitat anul trecut mai multe cluburi şi baze sportive din Germania.

Pentru Liceul cu Program Sportiv, acesta a fost al treilea proiect în ceea ce priveşte pregătirea şi perfecţionarea profesorilor de educaţie fizică, după cele din Anglia şi Spania.

Sperăm ca din această carte, pe care am realizat-o împreună, cei care o citesc să aibă ce învăţa. Aici ma refer în primul rând la cei care au tangenţe cu activitatea sportivă şi mai ales cu activitatea sportivă de performanţă, fiindcă refacerea şi recuperarea sunt componente ale antrenamentului sportiv modern. Mijloacele de refacere care se regăsesc în această carte pot fi aplicate în activitatea celor care practică sportul de performanţă“, a declarat directorul LPS Suceava, Ioan Radu.

La evenimentul de marţi au participat autorii şi coordonatorii cărţii, precum şi cateva zeci de elevi. Cu prilejul întâlnirii, directorul Ioan Radu le-a promis elevilor că va face tot posibilul pentru a le asigura condiţii de pregătire cât mai apropiate de cele din Germania: “Luaţi-o ca o promisiune din partea mea, că, din funcţia pe care o deţin în momentul de faţă, mă voi preocupa pentru a îmbunătăţi condiţiile noastre. Mă refer la condiţiile de antrenament, de cazare şi de refacere şi nu numai, astfel încât să puteţi beneficia şi voi de condiţii cât de cat apropiate de cele de care beneficiază copiii din străinătate. Nu pot să vă dau un termen, nu pot să vă spun când vor fi aceste condiţii, dar va asigur de preocuparea mea şi a conducerii manageriale de la Liceul cu Program Sportiv în acest sens.

Autorii ultimei cărţi lansate la Liceul cu Program Sportiv din Suceava sunt Ioan Radu, Ciprian Anton, Aurel Constantin, Ilie Pîţu, Dorel Ţugurlan, Dumitru Livadaru, Bogdan Jelesneac, Ionuţ Beligan şi Radu Mihalescu. Aceştia au fost sprijiniţi în acest demers de Maria Pavelescu, Alina Dorbroghi, Petru Brânduşe şi Florian Benedek.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Lansare de carte la LPS"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*