La masa cu Bibi

„Da, ştiu să gătesc!”, îmi spune dintr-un foc Leonard Bibirig, antrenorul echipei de handbal Clubul Sportiv Universitatea Suceava. “Am învăţat de la mama, care mă sfătuia să fiu atent, să învăţ, pentru a mă putea descurca în situaţia în care voi fi nevoit să gătesc de unul singur. Ceea ce s-a şi întîmplat, în momentul în care am terminat liceul şi a trebuit să răzbat în viaţă”, mi-a povestit fostul căpitan al naţionalei de handbal.

Pentru Leonard Bibirig, mîncarea sănătoasă înseamnă asigurarea necesarului de vitamine şi minerale necesare organismului. “Prefer mîncarea gătită, evit fast-food-urile şi mănînc foarte multe legume şi fructe proaspete. Nu pot să spun că am un fel de mîncare care nu îmi place. Evit tot ceea ce organismul meu nu suportă”, mi-a declarat el.

Palmaresul său ca jucător este unul impresionant: trei titluri de campion naţional cu Fibrex Săvineşti şi Dinamo, trei cupe ale României cu aceleaşi echipe, 65 de meciuri jucate pentru naţionala de handbal a României, iar timp de patru ani a fost căpitanul naţionalei.

Pe lîngă talent, dăruire şi multă muncă, o alimentaţie echilibrată, corectă este importantă în viaţa unui sportiv de performanţă. “Combinaţia corectă dintre glucide, proteine şi grăsimi oferă energia pentru performanţă. Şi pentru că fiecare porţie de mîncare contează, trebuie alese cu multă atenţie alimentele pe care le consumă un sportiv. În general, dietele sportivilor sunt alcătuite de nutritionişti, în funcţie de efortul depus”, explică Leonard Bibirig.

Antrenorul handbaliştilor suceveni este de părere că bucătăria românească se bucură de o gamă variată de produse din carne, lapte, specifice prin gustul, aromele folosite, precum şi prin tehnicile de elaborare. De aceea, preferă mîncarea românească.

“Pentru mine contează foarte mult cum se numeşte un fel de mâncare, cum arată şi, mai ales, dacă este gustoasă”, a mai declarat Bibirig.

Deşi timpul nu-i permite să mănînce foarte des acasă, cu familia, Leonard se mîndreşte cu o soţie foarte pricepută la bucătărie. “Am o soţie care găteşte foarte bine. Toată mîncarea gătita de ea este gustoasă!”, spune el. (Sursa: Jupanu)

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *