Barajul se joacă tur-retur

Campioana judetului Suceava nu va mai disputa pe teren neutru barajul de promovare in Liga a III-a. Astfel, intrunita pe parcursul saptamanii trecute, Comisia pentru relatia FRF-AJF a hotarat ca incepand cu actualul sezon, cele 42 de campioane de judet sa nu se mai dueleze intr-o singura mansa, ci în meciuri tur-retur, fiecare dintre echipe urmând a beneficia de avantajul terenului propriu.

Lucram la multe schimbari la nivelul fotbalului mic si încercam sa ajutam echipele din ligile inferioare. De exemplu, am propus AJF-urilor ca meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a sa nu se mai joace pe teren neutru si într-o singura mansa. Se vor juca tur-retur, se va crea emulatie în jurul echipelor gazda, vom avea public, va fi mult mai spectaculos”, a confirmat secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, la emisiunea “Fluier final”.

Cele doua manse ale barajului vor avea loc pe 20 iunie (turul) si 27 iunie (returul), imperecherea echipelor si ordinea meciurilor urmand sa fie stabilite in luna mai.

Este de felicitat aceasta schimbare. Un baraj in doua manse face o propaganda mai mare fotbalului de la acest nivel. Astfel, suporterii au ocazia sa-si vada echipa favorita pe teren propriu. Ideal ar fi ca echipa care devine campioana in judetul Suceava sa joace returul acasa, cu calificarea pe masa”, a declarat presedintele AJF Suceava, Ciprian Anton, care a precizat ca va informa in cel mai scurt timp cluburile fruntase din Liga a IV-a asupra conditiilor pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a putea gazdui barajul pe teren propriu in cazul in care castiga titlul de campioana. “Sunt necesare niste conditii minime pentru omologarea terenului. Altfel, echipa campioana va trebui sa joace barajul in cea mai apropiata localitate”, a precizat Ciprian Anton, care a dat exemplu clubului Somuzul Preutesti, a carui baza sportiva poate gazdui oricand un baraj de promovare.

Despartite in acest moment de doar patru puncte in fruntea clasamentului, cinci formatii se bat in acest sezon pentru titlul de campioana, e vorba de Progresul Fratautii Vechi, Bradul Putna, Somuzul Preutesti, Silva Udesti si Somuz Falticeni.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Barajul se joacă tur-retur"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*