Koev, primul la Suceava

Rutierul bulgar Vladimir Koev (Konya Torku Sekerspor-Vivelo) a câştigat a 5-a etapă a Turului Ciclist al României, disputată, astăzi, pe o distanţă de 226 de kilometri, între localităţile Botoşani şi Suceava.

Câştigător al ediţie 2010 din Mica Buclă, Koev a trecut linia de sosire cu timpul de 5 ore, 37 de minute şi 41 de secunde. El a fost urmat de grecul Ioannis Tamouridis (Tableware), cronometrat cu acelaşi timp, şi de italianul Alex Buttazzoni (San Marco Concrete), cu timpul de 5 ore, 46 minute si 4 secunde.

Considerată cea mai complexă de până acum, etapa de marţi şi-a respectat blazonul chiar de la primele pedale date la ieşirea din Botoşani, cursa fiind animată încă de la kilometru 38, unde şapte ciclişti au evadat din pluton şi şi-au împărţit puncte acordate la sprintul de la Siret, adjudecat de basarabeanul Victor Mironov. Distanţat la circa două minute şi jumatate de urmăritori, grupul evadaţilor a ajuns primul şi la sprintul de la Rădăuţi, căştigat de ungurul Krisztian Lovassy de la Ora Hotels Carrera.

Ostilităţile aveau însă să se schimbe odată cu prima căţăre a zilei, cea de la Suceviţa, adjudecată de neamţul Cristoph Spiringer, care alături de alţi trei rutieri au ajuns în vârf cu avans de circa 40 de secunde în faţa grupului tricoului galben. Pe ultima căţărare a etapei, cea de la Sadova, din grupul fruntaş s-au desprins bulgarul Koev şi grecul Tamouridis, care au dus un ritm nebun până în vârf, unde aveau un avans de circa 3 minute şi 20 de secunde în faţa unui grupului celor 16 urmăritori.

Intraţi roată la roată în Câmpulung Moldovenesc, Koev şi Tamouridis au conclucrat excelent pe ultimii 60 de kilometri, iar pe fondul accidentării purtătorului tricolului galben, Andrei Nechita, care a căzut la unul dintre puncte de alimentare, şi a lipsei de reacţiei a plutonului, cei doi rutieri au trecut linia de sosire cu un avans de peste 8 minute, în aplauzele celor aproximativ 500 de spectatori de pe margine.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Koev, primul la Suceava"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*