Doi suceveni la nationala U17

Bogdan Vintilă, antrenorul echipei naţionale under 17 a României, organizează în aceste zile o acţiune de selecţie printre jucătorii născuţi în anul 1998, acţiune ce are drept scop formarea lotului cu care tricolorii se vor prezenta la Turul de Elită. Printre cei 94 de jucători convocaţi la acţiunea de la Mogoşoaia se numără şi doi jucători de la LPS Suceava este vorba de Alin Florescu şi Cosmin Buziuc.

Duminică, la Mogoşoaia, pentru primul din cele trei jocuri din această perioadă, au fost prezenţi 22 de jucători. Luni, în cantonamentul naţionalei under 17 au venit alţi 31, iar miercuri, pentru un al treilea meci de selecţie, se vor prezenta alţi 44 de jucători. Aceştia sunt: Sebastian Mara, Denis Lazăr, Paul Copaci, Iulius Dinculescu, Pop Gabriel, Andrei Brănişteanu, Denis Man şi Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă), Robert Mîndrea, Alex Lazar, Lucian Oprea, Eduard Codrean şi Renato Kokora (Poli Timişoara), Rareş Oprea, Alex Istrate şi Mădălin Blănaru (Oţelul Galaţi), Dragoş Dimitriu şi Marian Tîrşa (CSMS Iaşi), Ovidiu Mandache (Şoimii Pâncota), Alin Florescu şi Cosmin Buziuc (LPS Suceava), Tony Kanaloş (LPS Satu Mare), Maius Jecu şi Nicolae Fătu (Delta Tulcea), Raul Iliescu şi Darius Bogăţan (LPS Mureş), Nicolae Jula (CSM Reşiţa), Marius Chelaru şi Vasile Lupei (Ceahlăul), Andrei Demian (Cetate Deva) şi Alexandru Postolache (Becicherecul Mic).

“Această convocare pentru cei doi sportivi reprezintă o răsplată a muncii depuse în decursul anilor când au reuşit să evolueze cu destul succes şi la echipa de juniori A a LPS Suceava chiar dacă erau cu trei ani mai mici ca adversarii lor , dar şi ca evoluţie constant foarte bună în acest tur de campionat a juniorilor B. Aceste argumente sunt întărite şi de rezultatele bune ale echipei de juniori B clasată pe locul 3 în campionat, după două echipe cu pretenţii ACS Ceahlăul Piatra Neamţ şi CSMS Iaşi, echipe care au şi ele câte doi fotbalişti convocaţi la lotul Under 17, unde Alin Florescu şi Cosmin Buziuc sunt jucători de bază cu reale perspective pentru performanţă, ultimul fiind şi golgeterul echipei. Îmbucurătoare este această convocare care atestă încă odată faptul, dacă mai este nevoie, că LPS Suceava reuşeşte să depisteze şi formeze permanent jucători cu reale calităţi, fapt confirmat deja de interesul unor cluburi pentru aceşti jucători, care pot juca atât pe postul de atacant cât şi cel de mijlocaş în diferite sisteme de joc”, a declarat antrenorul celor doi fotbalişti de la LPS Suceava, Ovidiu Murariu.

Tragerea la sorţi a grupelor Turului de Elită va fi miercuri de la ora 11:40, la Nyon. România se află în urna a doua valorică.

Următoarea acţiune de pregătire a Turului de Elită va fi între 11 şi 18 decembrie. România U17 se va pregăti patru zile la Mogoşoaia, iar pe 15 decembrie pleacă la Paris, unde a fost invitată să joace un meci de pregătire cu selecţionata similară a Franţei, pe 17 decembrie.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Doi suceveni la nationala U17"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*