Jucăm la Botoşani?!

În cazul în care va trece de Bern Muri, Universitatea Suceava ar putea juca finala Challenge Cup la Botoşani sau la Roman. Sala de sport de la LPS nu îndeplineşte criteriile impuse de Federaţia Europeană de Handbal, pentru disputarea unei finale de Cupă Europeană.

Forul European a stabilit în acest an, ca finalele tuturor competiţiilor europene să se desfăşoare în condiţii de Liga Campionilor. Astfel, pentru a putea evolua acasă în ultimul act al Cupei Challenge, clubul Universitatea trebuie să îndeplinească o serie de condiţii. În primul rând, suprafaţa de joc trebuie să aibă demarcate doar liniile terenului de handbal. Totodată, clubul gazdă trebuie să asigure 10% din locurile disponibile, suporterilor echipei oaspete, dar nu mai puţin de 200. În plus, sucevenii trebuie să pună la dispoziţia presei, 40 de locuri dotate cu acces la internet. Astfel, cea mai plauzibilă variantă, ar fi ca jocul să se dispute într-o sală din zonă, care să corespundă acestor cerinţe.

“Pana pe 22 aprilie trebuie sa anuntam Federatia Europeana daca jucam la Suceava sau in alta sala. Din punct de vedere geografic, la Botosani este cea mai apropiata sala. Eu marturisesc ca nu am vazut-o, dar stiu ca ar corespunde ca dimensiuni si ramane sa vedem, daca si ca, conditi pentru presa. Ar mai fi la Roman o sala, insa in conditiile in care se practica handbalul in Romania in momentul de fata, cred ca una dintre salile din Romania va putea fi amenajata pentru o finala”, a marturisit directorul tehnic al Universitatii, Petru Ghervan.

În cazul în care Universitatea ar juca cu UCM Reşiţa în finala competiţiei, ambele manşe s-ar putea disputa în Banat.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Jucăm la Botoşani?!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*