Neplătiţi de cinci luni

Autoritatile locale isi bat efectiv joc de singurul simbol pe care Suceava il mai are in plan sportiv: echipa de handbal CS Universitatea. Desi si-au indeplinit obiective de performanta trasate pentru ultimul sezon, atat pe plan intern, unde au incheiat campionatul pe locul 4, cu sanse reale de calificare in viitorul sezon al cupelor europene, cat si pe plan extern, unde au ajuns pana in semifinalele Cupei Challenge, handbalistii suceveni nu si-au mai primit salariile de cinci luni de zile. Mai exact, au jucat un intreg retur in Liga Nationala, plus alte sase meciuri internationale pe stomacul gol, pe cativa banuti veniti de la sponsori si in baza unui lung sir de promisiuni desarte venite dinspre Primarie si Consiliul Judetean.

Ajunsi pe fundul sacului cu banii, jucatorii au vrut sa boicoteze finalul de sezon prin neprezentarea la Cupa Romaniei, acolo unde, vineri dupa-amiaza, Universitatea va intalni Potaissa Turda, in faza sferturilor de finala. Chirut si compania au fost convinsi sa se razgandeasca cu doar o zi inainte de plecarea spre Brasov, in urma unei sedinte ad-hoc a Consiliului de Administratie al clubului care a avut loc miercuri dimineata, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean, Catalin Nechifor.

Jucatorii si-au spus ofurile in fata finantatorilor si s-au ales cu alte promisiunii, una prin care Primaria s-a angajat sa vireze o prima transa de 200.000 de lei pana la sfarsitul acestei luni si alta prin care Consiliul Judetean se angajeaza sa le achite doua-trei salarii restante la inceputul lunii iunie. Un factor important in decizia “studentilor” de a se prezenta la Cupa Romaniei il reprezinta insa Petru Ghervan, cel care astazi era pe punctul de a-si prezenta demisia din fruntea clubului sucevean, in cazul in care Universitatea nu ar fi participat la turneul de la Brasov.

Jucatorii au spus ca nu mai pot sa mearga in continuare la Cupa Romaniei in situatia de fata. Au vrut sa afle direct de la cei care au promis ca ne finanteaza activitatea cum vor fi rezolvate aceste intarzieri la plata salariilor. Discutia a clarificat in mare parte lucrurile, in sensul ca atat Primaria cat si Consiliul Judetean si-au asumat niste termene pana la care vor rezolva situatia. Nu mai are rost sa ne ascundem. Unii jucatori nu si-au primit drepturile salariale de cinci luni. Nu este normal. Aceasta situatie ne-a afectat activitatea la echipa, in special in ultimele saptamani. Terminam sezonul, iar noi nu am primit niciun leu, conform prognozei pe care finantatorii si-au asumat-o”, a declarat managerul Petru Ghervan, dupa sedinta administrativa de miercuri.

Oficialul sucevean a lasat de inteles ca Universitatea poate ramane din vara fara multe nume importante, in conditiile in care nu mai putin de zece jucatori isi incheia contractul la finalul sezonului. “Sunt zece jucatori care termina contractul cu noi in vara, iar catre sapte dintre acestia avem intarzieri consistente. Acest lucru ne marcheaza. Alte echipe si-au conturat loturile pentru viitorul sezon, in vreme ce noi, din cauza problemelor financiare, am pierdut deja un tempo in negocierile cu jucatorii”, a precizat Ghervan.

Pe hartie, curge lapte si miere dinspre autoritatile locale, CS Universitatea avand alocat in acest an un milion de lei vechi de la Primarie si alti 500.000 de lei de la Consiliul Judetean Suceava. In realitate insa, in conturile “studentilor” nu a ajuns pana acum niciun macar un leu, desi campionatul intern s-a terminat, campania europeana s-a incheiat dezamagitor in Luxemburg, iar vacanta de vara bate la usa.

Rapid Suceava se afla intr-o situatie similara cu echipa de handbal Universitatea.

Chiar daca are alocat in acest an un buget de un milion de lei din partea Primariei, gruparea “ceferista” nu a primit vreun leu din partea municipalitatii din luna noiembrie a anului trecut. “Alb-visiniii” au supravietuit in acest retur pe banii presedintelui clubului, Gabriel Clim, care le-a achitat jucatorilor doua prime si un salariu de Paste. Sambata trecuta, o parte dintre jucatori nu au vrut sa intre pe teren la meciul de campionat cu CF Braila. „Daca nici cand am legat trei rezultate bune la rand, nu am primit vreun ban, atunci cand vom primi? Parca vor sa retrogradam”, a declarat unul dintre membrii staff-ului tehnic de la Rapid.

Exit mobile version