Joacă cu „banii la caiet”

Handbalistii suceveni incep sezonul de primavara cu buzunarele goale. Privat de primarie de 200.000 de lei din bugetul prevazut pe anul trecut, clubul Universitatea este in acest moment dator catre proprii jucatori cu drepturile salariale pe ultimele doua luni de zile. Mai mult de atat, din pricina formalitatilor birocratice de acordare a fondurilor nerambursabile pentru sport, prima transa din bugetul de 1 milion de lei noi alocat handbalului in acest an, nu poate ajunge in conturile clubului mai devreme de inceputul lunii viitoare, astfel ca elevii lui Leonard Bibirig va evolua “cu salariile la caiet” in urmatoarele trei etape a Ligii Nationale.

Tot lotul de jucatori nu si-a primit salariile de aproximativ doua luni. De regula, noi suferim in aceasta perioada de iarna pentru ca bugetele nu sunt constituite inca si in consecinta trebuie sa asteptam. Nici intr-un an nu am primit mai devreme de luna martie fonduri de la Consiliul Local sau Consiliul Judetean. Situatia actuala este insa cu atat mai dificila cu cat nici in noiembrie si decembrie nu am mai beneficiat de fondurile pe care ne-am fi putut baza. Este foarte greu sa recuperam acele sume pe care nu le-am mai primit anul trecut. Pe de alta parte, fara aportul acestor institutii, la care se adauga o contributie constanta a Universitatii si a unor firme private, aceasta echipa nu ar exista”, a recunoscut managerul Petru Ghervan, in cadrul emisiunii “Sport Plus”.

Pana la redresarea financiara a echipei, Petru Ghervan apeleaza la “bunul simt” al jucatorilor, precizand ca restantele salariale nu afecteaza deocamdata atmosfera din cadrul vestiarului. “Trebuie sa facem tot ce putem sa ne achitam obligatii fata de jucatorii si acest lucru preocupa intreaga conducere a clubului. Deocamdata, nu putem decat sa apelam la bunul simt al jucatorilor. Desi, vorbele nu aduc bani omului cand are nevoie de ei, trebuie sa inteleaga exact cum stau lucrurile. Jucatorii sunt constienti de aceste probleme si sunt convins ca nu este o situatie exploziva in vestiar. O situatie ceva mai tensionata poate sa aiba acasa, pentru ca majoritate dintre ei au familii si trebuie sa suporte anumite cheltuieli”, a spus Petru Ghervan, care a precizat ca Universitatea, UCM Resita, Pandurii si CSM Bucuresti sunt singurele cluburi din Liga Nationala care au in acest moment datorii catre jucatori.

In primul meci oficial din acest an, Universitatea va primi vineri, cu incepere de la orele 17.00, in direct la Digi Sport, vizita Stelei Bucuresti, intr-un meci contand pentru penultima etapa a turului Ligii Nationale.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Joacă cu „banii la caiet”"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*