Ionesi: „Ne-am pregătit toată iarna cu gândul la baraj”

Bucovina Rădăuți abordează partea a doua a Ligii a III-a cu un singur gând: să termine sezonul regular pe unul dintre primele două locuri în seria întâi, locuri ce asigură prezența la barajul de promovare.

Au fost opt săptămâni în care ne-am pregătit mai mult prin săli și zăpezi. A fost greu, dar am făcut-o cu un singur gând: să participăm la baraj. De acum, vom lua fiecare meci ca pe o finală și sperăm să ne îndeplinim obiectivul. La începutul sezonului, mulți nu ne dădeau șanse nici măcar să ne salvăm de la retrogradare, dar iată că acum suntem pe locul 3, în grafic pentru calificarea la baraj și asta cu un lot format doar din jucători localnici”, a declarat antrenorul principal Iulian Ionesi, care speră ca CSM Bucovina se va bucura în continuare de sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Rădăuți.

La rândul său, Marius Lup, unul dintre antrenorii secunzi ai Bucovinei, consideră că principalul atuu al formației rădăuțene în lupta pentru primele două locuri este unitatea grupului de jucători. „Așteptăm cu nerăbdare reluarea campionatului. Va fi o altă încărcătură psihologică, dar numai așa putem crește în valoare: sub presiunea meciurilor pe puncte. Avem un lot tânăr, dar echilibrat pe toate posturile, un lot format în totalitate doar din jucători din județul Suceava, ceea ce reprezintă o mândrie pentru comunitate. Sunt convins că dăruirea jucătorilor și unitatea grupului ne vor propulsa pe un loc de baraj la final. Suntem motivați să scoatem maximum din fiecare meci rămas”, a spus Marius Lup.

Cristian Butnariu, cel mai experimentat portar din lotul Bucovinei se așteaptă la un retur dificil, în care rădăuțenii trebuie să dea maximum la fiecare meci pentru a prinde un loc de baraj. „Vom avea un retur de campionat extrem de disputat, în care, dacă nu vom da 100% în fiecare meci, vom avea probleme. Băieții au făcut o pregătire exemplară, ne dorim să prindem un loc de baraj, iar acolo, de ce nu, să reușim să performanța de a promova în Liga a II-a”, a adăugat Cristian Butnariu, care este și antrenor cu portarii la Bucovina Rădăuți.

Gruparea rădăuțeană a disputat un număr record de meciuri amicale în intersezon, 13, meciuri în care a înregistrat șase victorii, cinci egaluri și două înfrângeri. În cele mai relevante teste, Plămadă și compania au învins Aerostar Bacău și Oțelul Galați, și-au împărțit victoriile cu Hușana Huși și au pierdut cu Ceahlăul.

Bucovina Rădăuți va aborda partea secundă a Ligii a III-a cu un lot de 25 de jucători, patru dintre ei ajungând pe Municipal în intersezon este vorba de fundașii Vasile Vitu și Stejărel Vișinar, de la Foresta, și de juniorii Ionuț Străjeriu și Robert Şpac, aduși de la LPS Suceava.

Lotul Bucovinei Rădăuți: Ionuț Puianu, Cristi Butnariu, Paul Rotar – portari, Florin Antonesei, Mugur Florescu, Vasile Chirilescu, Vasile Vitu, Stejărel Vișinar, Ionuț Străjeriu, Robert Şpac, Eduard Ciobanu, Abel Coajă, Iulian Coroamă, Vasile Danilă, Daniel Bejenar, Valentin Vatamaniuc, Alexandru Irimescu, Ionuț Plămadă, Alexandru Pitic, Mihai Nistor, Cătălin Coroamă, Ionel Stoian, Iulian Ionesi, Robert Ciobanu și Adrian Stroe – jucători de câmp. Antrenori: Iulian Ionesi, Dragoș Tătăr, Marius Lup și Cristi Butnariu.

Aflată pe locul 3, la egalitate de puncte cu primele două clasate, Ştiința Miroslava și Foresta, Bucovina Rădăuți va disputa primul meci oficial din acest an, sâmbătă, de la ora 15.00, pe terenul celor „lanternei roșii” a seriei întâi, CSM Pașcani.

Foto: Cristian Plosceac

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *