Ion Lungu: “Sper că din primăvară să avem nocturnă permanentă pe Areni”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat astazi ca autoritatile locale vor oferi tot sprijinul logistic conducerii clubului Foresta, in cazul in care “galben-verzii” vor reusi sa inchirieze o nocturna mobila pentru meciul cu Steaua Bucuresti, programat pe 27 octombrie, cu incepere de la ora 21.30.

Toata lumea intreaba unde se va desfasura meciul Foresta – Steaua. Eu sper ca se va desfasura la Suceava. Primaria nu poate achizitiona o nocturna mobila in acest moment, pentru ca nu mai avem timp sa facem licitatia. Ca atare, clubul s-a oferit sa inchirieze o nocturna mobila. Se lucreaza in acest sens. Eu sunt de acord. Sprijinim acest lucru si vreau sa va spun ca si aceasta nocturna mobila presupune foarte multe lucruri: asigurarea unei puteri corespunzatoare pe instalatia electrica, asigurarea unui generator. Am discutat cu cei de la E-on. Lucrurile sunt in curs de rezolvare. Clubul mai are si alte venituri si va plati din fonduri proprii pentru inchirierea nocturnei. Noi ii sprijinim din punct de vedere logistic”, a spus primarul Ion Lungu. Edilul a precizat ca se lucreaza la proiectul realizarii unei nocturne permanente pe stadionul Areni, prezentand astazi, in acest sens, o plansa cu stalpii instalatiei. “Deja lucram la proiectul definitiv de nocturna pe stadionul Areni. Avem primele planse cu primii stalpi pentru nocturna si unde ar trebui montati. Sunt in faza de studiu de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici, dupa care vom face licitatia. Sper ca din primavara sa avem nocturna pe Areni. Asa cum se stie, eu am propus sa realizam aceasta nocturna inca de la aprobarea bugetului, dar au fost alte pareri. Stiam cumva ca asa avea sa se intample: vom ajunge sa disputam meciuri in nocturna si nu vom avea unde. Speram ca anul viitor sa demaram si lucrari de consolidare a stadionului si de montare efectiva a nocturnei”, a adaugat Ion Lungu.

De ce au intarziat lucrarile la sala LPS

sala-lps-suceava

Acesta a explicat si motivele pentru care s-au intarziat lucrarile de schimbare a suprafetei de joc din sala Liceului cu Program Sportiv. “Am fost marti la Liceul Sportiv. Se toarna acea suprafata elastica pentru ca echipa de handbal sa poata desfasura meciurile acasa. S-a mai intarziat, dar ideea de baza este sa facem o lucrare buna. S-au gasit niste infiltratii de apa, le-au rezolvat, au facut hidroizolatie. Chiar daca asta a intarziat lucrarile cu o saptamana nu ne putem permite sa facem o lucrare de proasta calitate si peste doua saptamani sa ne dam seama ca nu se poate juca pe suprafata respectiva. Asa cum se stie, acea suprafata costa undeva la trei miliarde de lei vechi, pe care ii asigura Primaria prin Liceul cu Program Sportiv”, a spus Lungu in conferinta de presa de astazi.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *