Ion Lungu a detaliat bugetul pentru sport

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a detaliat miercuri sumele care au fost alocate sporturilor locale pentru acest an. Activitățile sportive din orașul nostru urmează să fie finanțate în 2017 cu suma totală de 3.380.000 de lei. Jumătate din acești bani vor fi dați prin contracte de asociere, iar cealaltă jumătate prin fonduri nerambursabile.

Ion Lungu a ținut să felicite echipa de handbal pentru ultimele două victorii, cu Steaua și CSM Satu Mare, și a anunțat că Primăria a alocat în acest an pentru CSU Suceava suma de 1.200.000 de lei. Tot în baza unei asocieri, Clubul Sportiv Municipal Suceava urmează să fie finanțat cu suma de 500.000 de lei. Banii au fost împărțiti pe cele nouă secții de la CSM Suceava după cum urmează:

rugby – 175.000
canotaj – 80.000
volei – 65.000
atletism – 50.000
lupte greco-romane – 30.000
hochei pe gheață – 30.000
tir sportiv – 25.000
tir cu arcul – 25.000
box – 20.000

Grosul banilor din fonduri nerambursabile va merge către echipa de fotbal, Foresta având promiși pentru acest an 1.500.000 de lei. În baza Legii 350, Municipalitatea a mai alocat 90.000 de lei pentru tenis de câmp, 40.000 pentru rugby, 30.000 pentru baschet și câte 10.000 de lei pentru înot și judo.

Ion Lungu

„În urma discuțiilor avute cu ceilalți primari din țară, am constatat că Suceava este unul dintre puținele orașe din România care sprijină în totalitate sportul. Mulți primari nu vor să se lege la cap, mai ales că procedurile de finanțare ale activităților sportive nu sunt foarte clare și au apărut multe probleme pe această temă”, a declarat Ion Lungu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

6 Comentarii

  1. La fotbal 1.500.000 handbal 1.200.000(aici macar echipa e in prima liga) dar rugby ? Baietii aia depun o gramada de efort si s-au alocat doar 175.000 ,volei? Mai intoarceti capul si spre alte sporturi domnu’ primar nu doar fotbal.

  2. Se cam face egalitate intre fotbal si handbal la sumele alocate si nu mi se pare corect. Sa-mi fie cu iertare, dar se compara fotbalul cu handbalul ca si cheltuieli? Sau ca numar de spectatori, ca traditie sau ca interes in orasul asta? Nu. Personal sunt la fel de interesat de handbalul masculin pe cat sunt si de fotbalul feminin, adica mai deloc 🙂 Bine, unora le place, nu am nimic impotriva, bine ca se face si sala polivalenta, dar cand toata Bucovina e innebunita dupa fotbal, ma intreb si eu, pentru fotbal doar atat se poate face?

  3. DOMNULE PRIMAR CA SA NE LAMURIM , FA O CONFERINTA DE PRESA PE 1 APRILIE SI SPUNE CA TOTI BANII SE VOR PRIMI IN 3 TRANSE , CA DE OBICEI . AR FI PACAT SA NU RAMII CONSECVENT !.

  4. ii rog pe cei care adauga unele comentarii putin rautacioase referitoate la fotbal=handbal sa isi aduca aminte de finala si semifinala de cupa europeana de handbal masculin . totusi trebuie sa tinem cont de faptul ca handbalul este in prima liga se lupta de la egal la egal cu echipele de pe primele locuri ( am pierdut la un gol cu dinamo si turda si la doua goluri cu constanta) . spor la treaba tuturor din lumea sportului sucevean . multumim primariei suceava si sponsorilor prezenti si viitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *