Ion Lungu a deschis campania de donaţii

Conducerea Forestei a facut public contul in care suporteriii pot dona bani peste salvarea echipei de la desfiintare: RO 42 PIRB 3500 7729 7400 1000.

Initiator al colectei publice pentru sprijinirea gruparii de pe Areni, primarul Ion Lungu a fost primul care a donat, in nume personal, suma de 1.000 de lei. “Ii rog pe suceveni, mai mult, mai putin, sa contribuie la aceasta campanie de donatii, de colecta publica, in asa fel incat sa nu dispara clubul Foresta. Sigur, am vazut multe comentarii pe internet. E normal sa fie asa. Sunt unele opinii pro, altele contra. Numai ca, acest fotbal este sportul rege. El este iubit de toata lumea, este iubit si la Suceava. Are un numar de simpatizanti. Avem o echipa bunisoara. Iata ca este pe locul 11. Am mai luat cateva puncte in ultimele etape. Este pacat sa ramanem fara echipa, pentru ca este greu sa promovezi din nou si sa activezi in Liga a II-a. Am vazut si opinii de genul: <<Dom’ne sa joace in Liga I.>> Sigur ca acolo sumele sunt mult mai mari. Eu spun ca la posibilitatile  municipiului Suceava, numai cu bani de la Primarie nu se poate face performanta. Ce facem noi astazi este de a salva echipa Foresta si de a avea fotbal in continuare la Suceava”, a spus Ion Lungu.

Ion Lungu a evitat sa arate cu degetul spre cineva anume pentru situatia in care a ajuns Foresta, datoare la Fisc cu suma de 300.000 de lei si aflata implicit in imposibilitatea de a accesa fonduri de la Primarie. “Eu cred ca nu au gresit nicaieri, daca ma intrebati pe mine. Am vazut aceste judecati. Pentru a tine o echipa, inclusiv in Liga a II-a, trebuie foarte multi bani. Sunt echipe care au bugete de milioane de euro, chiar pentru Liga a II-a, ca sa nu spun Liga I. Nu stiu daca au gresit. Eu nu sunt revizorul lor contabil. Este o echipa privata. Stau la distanta de aceste lucruri. Eu imi fac datoria ca primar din fonduri nerambursabile. In acelasi timp, stiu ca sunt echipe in Liga a II-a care au bugete mult mai mari decat Foresta. S-a aprobat foarte tarziu bugetul de stat, bugetul consiliului local si acest lucru a condus la o cascada a platilor la bugetul de stat. Cred ca aici a fost vorba de ghinion, nu de o greseala”, a mai spus primarul Lungu.

Termenul limita pana la care conducerea gruparii din Areni trebuie sa faca dovada a achitat datoria catre Fisc este 18 mai, când va avea loc o noua sesiune de atribuire a finantarilor nerambursabile, singura modalitate prin care “galben-verzii” pot accesa bugetul de 1.500.000 de lei promis in acest an.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

2 Comentarii

  1. PENIBILI , o mie de lei, la afacerile(veniturile) care le obtine el (si seful lui de la cons. jud.)???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *