Ion Lungu a anunțat bugetul pentru sport pe 2020

Ion Lungu

Primaria Suceava va finanta in acest an activitatile sportive cu suma totala de 5.280.000 de lei. Anuntul a fost facut de primarul Ion Lungu, care a precizat ca grosul banilor se vor duce catre fotbal (2.500.000 de lei), handbal (2.000.000 de lei) si clubul CSM Suceava (680.000 de lei).

E mai mult decat anul trecut (n.r. 4.150.000 de lei in 2019), dar aceste sume sunt conditionate de performante, respectiv sa promovam in Liga a II-a la fotbal si in Liga Nationala la handbal”, a declarat primarul Ion Lungu, care vrea ca CSM Suceava sa fie transferat la Primarie pentru ca municipalitatea sa poate face niste minime amenajari la baza sportiva Unirea: “Ar fi bine ca CSM Suceava, care oricum nu are bani si vine pe capul nostru, sa fie transferat la Primarie, sa putem face niste minime amenajari la baza sportiva Unirea. Am avut o discutie si cu actualul ministru al sporturilor, care mi-a spus ca 60% din cluburi nu sunt intabulate si din acest motiv nu pot fi transferate. Ramane in analiza aceasta problema.”

Ion Lungu este nemultumit ca mediul privat din Suceava nu se implica in finantarea sportului local si a dat ca exemplu pozitiv un judet vecin. “Din pacate avem o problema la Suceava, unde mediul privat nu se implica in sustinerea sportului. Putem da exemplul Botosaniului, unde doua firme private finanteaza echipa de fotbal”, a precizat primarul Sucevei.

5.280.000 de lei reprezinta 1% din bugetul total al Primariei pe 2020.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ion Lungu a anunțat bugetul pentru sport pe 2020"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*