Întrebări relevante de adresat fotografului de nuntă

Alegerea unui fotograf de nuntă este o provocare; atât de multe pretenții, toate lăsate în seama unei singure persoane, pare greu de îndeplinit. Pentru că organizarea de evenimente precum nunțile a devenit o industrie în zilele noastre, există numeroase opțiuni pentru fiecare prestator de servicii din această sferă. Așadar, fotografi de nuntă există, dar care dintre aceștia sunt pe gustul tău?

Întrucât fotografia de nuntă este o artă interpretată diferit, este despre arta frumosului și modul versatil prin care aceasta este percepută de fiecare în parte, alegerea unui fotograf este o misiune cu atât mai grea. Poate că vei restrânge lista la cei care activează în localitatea ta, pentru o colaborare mai ușoară.

Regula de 3

Se spune că prin comparație este cu atât mai ușor să alegi. Așadar, preferă nu un fotograf nunta, ci o listă restrânsă la top 3 fotografi pe care îi consideri competenți și îți pot oferi ceea ce dorești. Alege întâlniri directe, cercetează munca fotografică, vizionează materialele pe care respectivii le-au realizat în trecut. Uneori și intuiția îți poate fi de folos.

Dar, aparte de astfel de repere, descoperă și un top al întrebărilor relevante pe care să le adresezi unui fotograf, pentru a înțelege dacă este alegerea bună pentru tine.

#1 Are experiență?

Este firesc să ai încredere într-un fotograf la modul practic, nu teoretic, însă ține cont că evenimentele precum nunțile sunt dinamice, dacă nu chiar haotice. Fotograful trebuie să știe firul evenimentelor, să prevadă emoțiile, să știe să surprindă într-o clipită acele momente wow. Nu poate cere mirilor să repete un moment, să rămână într-o poziție anume până când reușește el să își seteze ce trebuie și să facă fotografia dorită.

#2 Cât de prelucrate vor fi fotografiile?

Există un fenomen ce a avansat o dată cu trendurile vieții moderne. Se referă la preferința acută pentru tot felul de filtre ce modifică chipuri și îmbunătățesc aspectul fizic. Mulți sunt cei care își doresc un aspect perfect. Printre fotografi există două tendințe, aceea de a retușa sau nu fotografiile făcute.

Într-o oarecare măsură fotografiile merită retușate, în măsură în care ține de efecte artistice, pentru realizarea albumului de nuntă, ținând cont de lumini spre exemplu.  Astfel de aspecte sunt evident discutate, iar în funcție de recomandările profesionistului, de preferințele solicitantului se ajunge la un numitor comun.

#3 Ce include pachetul de servicii?

Deși în linii mari este vorba de fotografierea nunții, a mirilor, de-a lungul acelei zile, trebuie să existe mai specific precizări despre de ce include pachetul de servicii. Mirii trebuie să știe care este perioada de timp pentru care fotograful le va fi alături – de dimineață, începând cu perioada pregătirilor sau direct de la ceremonie și până seara la final de eveniment – dacă fotograful are asistent sau nu și dacă acesta va fi lăsat responsabil de misiunea fotografică.

Include acest pachet și ședința foto post nuntă? Include și realizarea unui album pe suport CD sau unul printat? Se poate negocia? Ce se întâmplă în cazul în care la data stabilită nu poate onora cu prezența – clauze și despăgubiri.

#4 Când sunt oferite fotografiile finale?

După ce evenimentul este consumat nu mai rămân decât amintiri. Plecând de la această premisă mulți miri pun presiune pe fotografi și își doresc cât mai repede să vadă rezultatul final. Nu ar trebui să se întâmple asta, nu ar trebui să fie o chestiune de mică neînțelegere. De preferat este ca acel fotograf să fie și să lucreze profi, menționând și termeni de predare.

Pentru doritori, târgurile de profil pot fi momentul oportun să găsească ce au nevoie. Un fotograf nunta Jadoris sau o echipă mai mare de fotografi vor fi mai ușor de găsit în cadrul evenimentelor de profil. În plus, aceștia pot oferi informații pe loc, despre datele pe care încă nu le au rezervate, despre servicii și prețuri.

Alegerea unui fotograf este de o încărcătură aparte. Se înțelege că la mijloc este vorba de prețuirea amintirilor, de singurele lucruri ce rămân de la acel eveniment. Așadar, o notă de echilibru între preferințe, stil, cerințe, servicii incluse și prețuri alegerea celui potrivit înseamnă o treabă complexă. Însă la fel de hotărât precum ați spus și da acestui început în doi trebuie să alegeți un fotograf în care aveți încredere că vă poate transpune fericirea trăită în amintiri printate în fotografii unice. 

Exit mobile version