Interviu neconvenţional cu Dorin Goian

Dorin Goian, actualul presedinte al Forestei Suceava, a acordat inainte de Sarbatorile de iarna un interviu neconventional pentru Gazeta Sporturilor.

– Ai probleme când călătorești cu avionul?
– Deloc! Mă panichez un pic doar dacă aparatul se zgâlțâie mai mult decât normal. Bine, asta cred că e valabil la oricine. În rest, dorm de rup în avion. Am avut însă colegi care nu prea erau prieteni cu zborul. Unul dintre ei era concitadinul meu Daniel Bălan. Își lua cu el vreo trei sticluțe de whisky, le bea repede sub scaun înainte de plecare și nu mai aveai treabă cu el până la sosire.

– Ce profesie ţi-ar fi plăcut să ai dacă nu erai fotbalist?
– Aş fi lucrat într-un aeroport. Mă fascinează. Aş fi vrut să muncesc undeva la turnul de control, în organizare sau la orice job legat de aeroport. Îmi place tumultul de acolo, întâlneşti foarte multe lume, te confrunţi cu situaţii diferite. Dacă mă laşi cinci ore într-un aeroport la o escală, sunt foarte bucuros.

– Care e cea mai tare de nuntă de fotbalist la care ai participat?
– A mea! Pe bune! La 6:00 dimineața, Semeghin al meu s-a dus la muzicanți să le ceară o anumită melodie. Era ceva mai nou, băieții, niște țigani meseriași de la Buhuși, n-o știau însă. A luat foc Seme! Nu l-am mai putut potoli nici eu, nici nașul Alistar, spectacol a făcut! S-a spart imediat toată nunta!

– O minciună bombastică pe care ai rostit-o?
– În decembrie 2015, în preajma zilei mele de naștere, jucam cu Asteras acasă împotriva lui Schalke, în Europa League. Când am ieșit de la vestiare pentru meci, m-am trezit în față, în tribună, cu un steag mare al României. Erau câțiva prieteni de la Suceava, veniți special în Grecia ca să-mi facă o surpriză. După partidă, i-am zis antrenorului că mă doare rău un picior și nu mă pot pregăti pentru jocul următor, cu Panathinaikos. M-a crezut și mi-a dat liber, așa că am putut să stau câteva zile cu amicii sosiți din țară.

– Ce înseamnă pentru tine o femeie sexy?
– Nu trebuie să fie neapărat foarte frumoasă, ci să emane un aer de feminitate, să-ţi fie imposibil să nu întorci capul după ea. Dintre toate locurile în care am jucat, România are cele mai atrăgătoare fete. La concurenţă însă cu rusoaicele şi ucrainencele. Când am fost cu Steaua la Kiev, la acel faimos 4-1, tipele din personalul hotelului mi s-au părut de o frumuseţe naturală incredibilă. Ca la mama lor, nefardate, netencuite!

– Obişnuieşti să dai bani la cerşetori?
– Doar la cei pe care-i simt că vor folosi banii într-un fel pozitiv pentru viată lor. Mai veneau şi prin străinătate cerşetori români prin preajma mea, în special la Palermo. Acolo îi cam evitam, le dădeam doi euro ca să scap repede de gura lor.

– Ai la dispoziţie un buget nelimitat. Cum l-ai convinge pe Cristiano Ronaldo să vină la Foresta că să va ajute la promovare?
– I-aş zice aşa: “Cristiano, vino în Bucovina pentru că o să-ţi placă totul la nebunie. În plus, o să discut cu frizeriţa mea să-ţi stea la dispoziţie non-stop ca să-ţi aranjeze look-ul când şi cum vrei tu!” Asta ar fi oferta maximă!

Goian a istorisit în Gazeta Sporturilor şi o poveste inedită din tinereţe: “Aveam 17 ani, jucăm la Foresta II şi intrasem într-un anturaj dubios. În vara aceea, mama a vorbit cu o vecină să lucrez cu ea în bazar, să mai scot un ban pentru familie. Femeia vindea baterii de toaletă, chiuvete. Stăteam acolo de la 5 dimineaţa până pe la 11, declaram un produs mai puţin vândut şi fugeam direct la păcănele. Eram înnebunit să joc şi să mă uit, rămâneam până seara cu nişte interlopi. La sfârşitul lunii, vecina i-a zis mamei că eu sunt dator. Mi-am luat o bătaie ca lumea acasă, dar ruşinea resimţită faţă de părinţi m-a determinat să mă opresc imediat din nebunia aia”.

La mine, când e petrecere, e petrecere! Cele mai mişto sunt alea spontane. Iar amicii şi cunoscuţii ştiu bine că niciun party nu se termină înainte să cânte Goian la microfon un Holograf, <<Ţi-am dat un inel>>” – Dorin Goian.

Nu halesc politica. De când am revenit la Suceava, am avut numeroase propuneri din tot spectrul politic, dar am refuzat orice ofertă”  – Dorin Goian.

Organizarea meciului Forestei cu Steaua din Cupă m-a stors. M-am şi speriat într-o seară, fiindcă am ajuns epuizat acasă, am avut o cădere de calciu, mă furnică tot corpul. Era şi fiică-mea cu temperatură de 40 de grade. A ieşit ceva nelinişte, că şi nevastă-mea e mai panicoasă” – Dorin Goian.

A consemnat Justin Gafiuc.

Exit mobile version