Intersecţii sportive. Cu Gabi Conache.

În a doua săptămână a iernii, am decis să-l aduc mai aproape de iubitorii sportului pe rugbistul Gabi Conache, care în antimpul rece adoră să patineze.

Am mers la patinoar, pentru a-l vedea pe Gabi “in actiune”, dar şi pentru a mă învăţa să patinez. Da…să patinez, pentru că nu am mai făcut-o niciodată. A fost frumos, pe gheaţă vrei nu vrei te aduni şi încerci să găseşti acel echilibru pe care nu l-ai mai atins niciodată.

Aşa am aflat că pentru Gabi la cei 18 ani ai săi, patinajul îl ajută să evadeze din viaţa de zi cu zi, într-o lume care, pentru o ora şi treizeci de minute, te face să te cunoşti mai bine pe tine însuţi.

C: Gabi, cum e cu sportul? În ce circumstanţe ai ajuns să faci rugby?
G: Pe la 6 ani am început să fac fotbal, însă atunci nu mi-a plăcut şi am renunţat. Mai târziu, la 8 ani tata m-a adus la rugby. Mi-a plăcut şi… am rămas!
C: Cine a fost primul tău antrenor?
G: Tatăl meu, el a fost cel care până la juniorat m-a antrenat. El m-a format ca sportiv.
C: Ştiu că ai un frate mai mare care face tot rugby, te-a influenţat asta în vreun fel?
G: Nu, a fost alegerea mea. Rugbiul e un sport frumos, unul mai altfel decât toate celelalte. Şi în plus de asta, nu-l poate practica oricine.
C: Ai continuat, de ce? Ce te-a făcut să vii şi a doua zi la antrenament?
G: În primul rând e un joc pentru bărbaţi, unde nu contează doar forţa, ci şi viteza, agerimea. Eu l-am priceput repede, am învăţat regulile şi am continuat.
C: Cum e la antrenamente?
G: Îmi place. Durează de obicei două ore. Am unde să-mi canalizez energia şi la asta pot adăuga că şi colegii de la echipă, cu care mă împac foarte bine, sunt de treabă.
C: Cu echipa de juniori a naţionalei ai luat locul 4 la Campionatul European de Rugby, ce urmează?
G: Acum ne pregătim pentru Campionatul Mondial care se va desfăşura în perioada 18-30 mai, la Moscova.

C: Aveţi un adversar, care e mai periculos?
G: Italia. Cred că echipa acestei ţări ne va da bătăi de cap, însă sper să fie bine.

De la Campionatul Mondial la care urmează să participe, am început să-l descos şi despre altceva. Aşa am aflat că după ce termină liceul, intenţionează să-şi continue studiile în cadrul Univesităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Deci, anul ăsta are de dat bac-ul!
C: Cum reuşeşti să te împarţi între pregătirile pentru bac şi antrenamente?
G: Mă descurc, mai ales că voi da la sesiunea specială.
A continuat cu ceea ce face în timpul liber, când mai obişnuieşte să joace şi biliard. Apropo, Gabi crede că “biliardul e un joc de băieţi, pentru că fetele nu prea joacă”. Ultima carte citită e cea pentru permisul de conducere”, se mai amuză rugbistul.

Atunci când nu are antrenamente şi nu are unde să-şi canalizeze energia, merge cu prietenii să joace fotbal, care de altfel a câştigat într-un final un locuşor în inima lui. Când vorbeam despre fotbal mi-a mai zis că e suporterul echipei Steaua şi că dacă nu ar face rugby, poate ar juca fotbal.

Despre sportul din Suceava crede că are nevoie de investiţii serioase şi că totuşi în condiţiile grele în care se află, a reuşit să-şi ocupe locul pe harta sportului românesc.
C: Sărbătorile de iarnă ne bat la uşă. Îţi place această atmosferă?
G: Da, în special Crăciunul. Ne reunim cu toată familia, cu sufletele…
C: Obişnuieşti să faci cadouri în această perioadă? Si dacă da, atunci ce?
G: Sigur că da! Aleg cadourile în funcţie de persoană, nu pot să zic ceva anume.
C: Ce vei face în vacanţă sau ce ţi-ai dori să faci?
G: Nu ştiu, chiar nu ştiu. Însă mi-aş dori să o petrec alături de persoanele dragi şi să merg undeva unde nu-i zăpadă, să fie altfel Crăciunul.

C: Ce ţi-ai dori să-ţi aducă Moşul? (Apropo de Moş, dacă-l prind îi dau bătaie, că pe mine m-a cam uitat de câţiva ani buni. Sau, poate nu am fost cuminte…???)
G: Sănătate şi…un an mai bun decât acesta din toate punctele de vedere.
C: Şi pe plan profesional ce îţi doreşti?
G: Victorii şi…poate o ofertă la o echipă unde se câştigă mai bine.
C: Şi la care ţi-ai dori să joci?
G: Baia Mare e acum pe val, însă sincer nu m-am gândit prea mult la asta.
C: Pe plan naţional la postul tău e concurenţă mare?
G: Da, este.
C: E un jucător anume cu care concurezi?
G: Nu neapărat concurez…însă la Steaua este unul bunicel.
C: Îl vezi ca pe un posibil pericol?
G: Nu. E doar bun în ceea ce face. Oricum în noul an eu îmi propun să perseverez şi împreună cu echipa să obţinem noi victorii.

A fost cam evaziv…nu prea vroia să se lase descoperit. La un moment era să mă dau bătută, însă înainte să-şi ia rămas-bun, mi-a zis “…un Mercedes E 270 -asta vreau să-mi aducă Moşul!” Şi sper să-i aducă, numai nu cum îmi aduce mie…

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Intersecţii sportive. Cu Gabi Conache."

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*