Interes pentru noul stadion

Promisiunea unui stadion nou la Suceava revine în actualitate. Potrivit primarului Ion Lungu, firma care s-a ocupat de construcţia stadionului “Cluj Arena” s-a interesat de realizarea acestui proiect.

„Nu am abandonat proiectul noului complex sportiv. Am fost contactat şi am avut o discuţie la Bucuresti, săptămâna trecută, cu firma cu capital italian Astaldi. Este o firmă specializată în construcţii de baze sportive, în Europa şi în România, contribuind şi la realizarea noului stadion din Cluj. Aşteptăm o scrisoare de intenţie din partea lor. Ei ar fi interesaţi să facă un stadion nou la Suceava. Sigur că ne trebuie şi sală polivalentă şi bazine de înot, dar valoarea totală a investiţiei în noul complex sportiv este de 60 de milioane de euro. Eu cred că un stadion s-ar putea face cu 15-20 de milioane de euro”, a anunţat primarul Ion Lungu.

În schimbul realizării arenei sportive, Ion Lungu se gândeşte să ofere italienilor terenul pe care se află în acest moment stadionul “Areni”.

“Problema este cum se amortizează noul stadion, pentru că nu se poate armotiza din vânzarea biletelor sau organizarea meciurilor. De aceea, cred că vom lua din nou în calcul varianta pe care am mai spus-o, prin care, după realizarea noului stadion, să punem constructorului la dispoziţie terenul fostului stadion. Cu acel teren plus evenimentele pe care le va organiza pe noul stadion cred ca ar putea să îşi amortizeze investiţia. Este o cale lungă, trebuie discutat, trebuie făcute evaluări, aprobări în Consiliul Local, dar iată că după o perioadă în care nu ne-a întrebat nimeni despre acest proiect, această firmă este interesată să se implice. Aşteptăm să vină dumnealor la Suceava, să le arătăm suprafaţa pentru noul stadion şi să vadă locaţia vechiului stadion”, a mai spus Ion Lungu.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Interes pentru noul stadion"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*