Întâlnire eşuată cu suporterii

suporteri areni lungu

Primarul Ion Lungu a avut ieri o întâlnire cu reprezentanţii galeriei echipei de fotbal Rapid în cadrul căreia a încercat să-i convingă pe aceştia din urmă să renunţe la protestul pe care au de gând să-l organizeze sâmbătă, în faţa Primăriei.

“Eu cred că ultimul loc în care trebuie să aibă loc acest miting este Primăria Municipiului Suceava, având în vedere faptul că, de când sunt primarul municipiului reşedinţă de judeţ, am acordat aproximativ cinci milioane de euro – finanţări la sport. Practic am fost singura instituţie din judeţul Suceava care am subvenţionat, în condiţiile legale, sportul sucevean. Această discuţie a fost pentru clarificarea mai multor lucruri pentru că ceea ce se întâmplă nu este în regulă şi nu este din cauza Primăriei. În afară de acest incident care a avut loc la şedinţa de Consiliu Local în care a fost respins proiectul din cauza lipsei unui vot, au contribuit mult şi aceste imagini negative cu aşa zisele meciuri aranjate, dar în acelaşi timp o spun cu toată responsabilitatea, ei au participat la o licitaţie, dar le trebuie votul Consiliului Local, drept pentru care, joi, 14 mai va avea loc o şedinţă extraordinară, din care unul din punctele de pe ordinea de zi va fi legat de aprobarea licitaţiei pentru finanţarea fotbalului sucevean. Trebuie spus foarte clar că s-au pierdut sume de bani, atât la handbal cât şi la fotbal şi nu din cauza Primăriei, ci din cauza proastei gestionări a acestor cluburi”, a explicat Ion Lungu.

Întâlnirea de ieri, care a durat aproape o oră, nu a avut menirea de a-i face pe fani să renunţe la acţiune. Mişcarea de protest faţă de situaţia în care a ajuns sportul sucevean va avea loc în faţa Primăriei, sâmbătă, de la ora 13.30, după meciul dintre Rapid Suceava şi SC Bacău, a anunţat liderul brigăzii Cavalerii Nordului, Mihai Atănăsoaie.

lungu“Este dreptul lor să se manifeste, este libertatea fiecăruia, obţinută după ’90, nu am nimic împotrivă, dar sincer, nu ştiu de ce s-a ajuns în această situaţie. La handbal este un proces în care ne judecăm cu Curtea de Conturi pentru recuperarea a 17 miliarde de lei vechi şi nu din cauza Primăriei, ci din cauza clubului de handbal care nu a gestionat în conformitate cu legislaţia. Din păcate, nu întotdeauna a fost performanţă pentru banii daţi, dar aici este o altă discuţie. Sper să depăşim acest moment, pentru că eu sunt pentru sprijinirea sportului sucevean”, a mai precizat Ion Lungu.

Reacţia iubitorilor de sport din Suceava a fost accentuată de faptul că, în ultima şedinţă ordinară, desfăşurată joia trecută, Consiliul Local a respins proiectul de finanţare depus de clubul Rapid Suceava. Pentru a fi aprobat bugetul de 1.000.000 de lei, ar fi fost nevoie de 12 voturi “pentru”, însă doar 11 consilieri au fost de acord cu proiectul “ceferiştilor”. Interesant este că de la şedinţa de joi a lipsit chiar preşedintele Comisiei de Sport din Consiliul Local, Corneliu Vornicu.

De la începutul acestui an, clubul Rapid a primit din partea municipalităţii 200.000 de lei în baza unui proiect de promovare a imaginii oraşului Suceava. 72.000 de lei din această sumă s-a reîntors însă la stat sub formă de taxe.

COMENTARII:

8 Comentarii la "Întâlnire eşuată cu suporterii"

 1. Cavalerii Nordului-Prostii Continentului | 8 mai 2015 at 19:39 | Răspunde

  Suporteri?cred ca nu cunoasteti sensul acestui cuvant.Acesti copii se pot numi doar fani,sau sustinatori nu suporteri.Sunt vai de capul lor din orice punct de vedere(cantece,coregrafii).Cine ii conduce se vede ca nu a iesit din Suceava in viata lui la modul cum incearca sa se manifeste pe stadion,copiind cantece sau injurand vecinii de judet.Mai copii,intrati pe http://www.youtube.com si cautati galerii din america de sud si adaptati si voi cateva cantece.In baza lu` ala ce va conduce o sa se urle aceleasi „cantece” si peste 20 ani,daca o sa mai fie aceasta faimoasa galerie.Abia astept sa va vad maine cum intimidati primarul sau pe cine mai vreti voi.

 2. sa fac ceva pe sportul vostru milogilor.demonstrati ca meritati banii putorilor si milogilor.stresul e mare ramaneti pe drumuri milogilor de la footbal.

  • hAhaLera frustrata ! | 8 mai 2015 at 23:31 | Răspunde

   Fă„ ceva mai bine cu mouuuta ca te-a născut . dute si dăi in cap cu barosul ca nu e vina ta dacă ai mai mulți tați. Ordinara mica !

 3. antiPrelipcan | 8 mai 2015 at 20:25 | Răspunde

  faptul ca NU vrea protest inseamna un singur lucru:
  SA FACEM PROTEST!

 4. Jegule care eshti jeg…ala de ai scris ca suporterii Sucevei copie….ai vazut ce-ai scris? citez printre randuri…”.Cine ii conduce se vede ca nu a iesit din Suceava in viata lui la modul cum incearca sa se manifeste pe stadion,copiind cantece sau injurand vecinii de judet.Mai copii,intrati pe http://www.youtube.com si cautati galerii din america de sud si adaptati si voi cateva cantece.” deci: 1: zici ca se manifesta copiind cantece . 2: Indemni sa se „adapteze” de pe youtube. Se vede ca ejti un cocalar imputit din bt sau cel putin un taran care tot din bt vii…cum ziceam ….jegule!

  • Cavalerii Nordului-Prostii Continentului | 9 mai 2015 at 23:26 | Răspunde

   Tarane,a adapta nu inseamna a copia.A copia inseamna sa tragi la indigo un cantec cap-coada iar a adapta inseamna sa pastrezi linia melodica si sa fii cu original cu versurile.Asa zisa asta galerie e inapoiata mult de tot din toate punctele de vedere.

 5. gianluca vialli | 10 mai 2015 at 15:29 | Răspunde

  A mai avut loc ieri, după meciul cu Bacăul, mitingul din fata Primăriei?

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*