Înotătorii suceveni au cucerit 10 medalii la Campionatul Naţional de poliatlon

Inotatorii suceveni s-au intors cu zece medalii de la Campionatul National de poliatlon pentru cadeti, competitie care a adunat la Pitesti peste 400 de sportivi, reprezentand 55 de cluburi din tara.

Performerul delegatiei sucevene a fost de departe Calin Moscaliuc (foto), inotatorul legitimat la CSU Suceava reusind sa cucereasca cinci medalii, trei de aur, una de argint si una de bronz, precum si titlul de campion national de poliatlon la categoria 12 ani. Mai mult, Calin a doborat si trei recorduri nationale, doua vechi de 31 de ani.

Cu trei medalii, una de aur la 200 de metri liber, una de argint la 100 de metri fluture si una de bronz la 200 de metri mixt, Serban Cotos s-a clasat pe locul al 3-lea in topul celor mai buni sportivi.

Ioana Nastaca, componenta a lotului national care a reprezentat Romania la Concursul Tarilor Europei Centrare de la Kosice, si-a doborat toate recordurile personale la nationalele de la Pitesti, unde a obtinut medalia de bronz in proba de 200 de metri liber.

Ultima medalie a fost adusa de stafeta masculina de la CSU Suceava, formata din inotatorii Ionut Socoliuc, Teodor Fotciuc, Calin Moscaliuc si Mihai Luca, care s-a clasat pe locul 3 in proba de 4X50 de metri mixt la categoria 12 ani.

Sebastian Croitor a ratat de putin podiumul, terminand al patrulea la 100 de metri spate si al cincilea la 200 de metri liber, Ionut Socoliuc a sosit pe locul 8 in proba de 100 de metri bras, in vreme ce Cosmina Aanitei, Victor Turluianu, Teodor Fotciuc si Luca Mihai si-au imbunatatit recordurile personale in probele individuale.

Exit mobile version