Inot | Sanatate prin miscare

Bazinul de inot al Scolii Gimnaziale Nr. 3 din Suceava a gazduit duminica trecuta prima editie a concursului “Sanatate prin Miscare”.

Organizat de asociatia Aqua Club, in parteneriat cu Primaria Municipiului Suceava si Consiliul Local, evenimentul a reunit aproape 200 de copii care practica inotul la nivel de performanta sau doar ca modalitate de relaxare. Participantii s-au intrecut in probele de 50 de metri liber si 50 de metri spate, iar la final au fost desemnati cei mai buni sportivi la fiecare categorie de varsta: Ana Blanaru si Serban Cotos – 12 ani, Ioana Nastaca si Victor Turluianu – 11 ani, Calin Moscaliuc (foto) – 10 ani si Mario Diaconescu – 9 ani.

“A fost prima editie a acestui eveniment, prin care am dorit sa atragem atentia asupra acestei discipline sportive. Inotul este o modalitate excelenta de a petrece timpul liber, cu beneficii pe termen lung. Speram ca oamenii de sport sa organizeze cat mai multe actiuni de acest gen pentru o mai buna promovare a acestei discipline si atragerea unui numar cat mai mare de copii catre sport, catre miscare, fapt ce se poate traduce prin cresterea nivelului de sanatate al practicantilor”, a declarat Cezar Moscaliuc, antrenor de inot la CSS3 Suceava.

Cezar Moscaliuc a tinut sa multumeasca celor care s-au implicat in organizarea concursului de duminica, presedintelui Aqua Club, Bogdan Driscu, vicepresedintelui Adrian Prisacaruta, Primariei Municipiului Suceava, conducerii Scolii  Nr. 3 si Directiei Judetene pentru Tineret si Sport. In alta ordine idei, CSS 3 Suceava va participa cu cinci sportivi la Campionatele Nationale de juniori ale Romaniei, este vorba de Teodor Marchitan, Claudiu Timofte, Mircea Nistor, Antonia Nitu si Diana Lissov.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Inot | Sanatate prin miscare"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*