Începe Săptămâna Europeană a Sportului

Sub egida Comisiei Europene, între 23 si 30 septembrie, va avea loc pe toata întinderea Europei, cea de a IV-a editie a Saptamânii Europene a Sportului. Evenimentul continua sa promoveze sloganul #BeActive ca un îndemn direct si simplu la miscare. Saptamâna Europeana a Sportului vizeaza promovarea participarii la activitati sportive si fizice dar si sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale miscarii. Saptamâna este pentru toti,  indiferent de vârsta, mediu de provenienta sau conditie fizica. Sloganul #BeActive îsi doreste sa reuneasca cu ajutorul exercitiului fizic indivizii, autoritatile publice, miscarea sportiva, organizatiile societatii civile dar si sectorul privat.

Temele de interes în anul 2018 sunt : mediul educational, locul de munca, activitatile în aer liber, cluburile sportive si centrele de fitness. În decursul acestei saptamâni se va organiza o gama larga de initiative si activitati în jurul acestor elemente, la diferite niveluri (european, national, local si regional).

În judetul Suceava, cu ajutorul Asociatiei Judetene Sportul pentru Toti si a partenerilor public dar si privati vor avea loc evenimente legate de sportul scolar (crosuri, gimnastica, înot, jocuri sportive, tir sportiv), sport în cluburi private, sport la locul de munca, sport în natura, sport în centre de fitness-aerobic. Acestea se vor desfasura în localitatile Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Solca, Radauti, Dumbraveni, Ilisesti si Siminicea.

Proiectul este derulat de Comisia Europeana în cadrul Programului Erasmus+, având coordonator national Federatia Româna Sportul pentru Toti, cu cofinantarea Ministerului Tineretului si Sportului.

Se estimeaza ca anul acesta, Saptamâna Europeana a Sportului va reuni, în 32 de tari, peste 9 milioane de participanti la mai mult de 26.000 de evenimente.

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Începe Săptămâna Europeană a Sportului"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*