Încep sezonul la Arad

Echipa locală de rugby şi-a propus clasarea în primele patru locuri în noul sezon al Diviziei Naţionale, programat să înceapă la sfârşitul acestei săptămâni. În etapa inaugurală, CSM Bucovina va juca duminică pe terenul grupării CSU Arad.
Încep sezonul la Arad

Antrenorul Constantin Vlad abordează noua stagiune cu un lot de 34 de jucători. CSM Bucovina i-a repatriat în iarnă pe Marcel Creţuleac de la Ştiinţa Baia Mare, Andrei Varvaroi, care revine după doi ani de pauză, pe Ştefan Ştefăroi de la Simorex Baia Mare şi pe Dumitru Ştefăroi de la Dinamo Bucureşti. Tehnicianul sucevean pariază şi pe tânărul Lucian Oanea, reprofilat de la box, căruia îi prevede un viitor strălucit în rugby. În plus, echipa locală de rugby s-a întărit şi la nivel administrativ.

“Cel mai important transfer este Alexandru Băişanu, care a preluat funcţia de preşedinte al secţiei de rugby de la CSM Suceava. Sperăm să vină şi alte persoane importante alături de noi. Vreau să mulţumesc primarului Ion Lungu şi consilierilor locali pentru cele două miliarde alocate pentru rugby şi sperăm să primim ceva şi de la Consiliul Judeţean. La Gura Humorului există o generaţie de excepţie, care are şanse foarte mari să devină campioană natională de juniori, şi care nu aş vrea să întărească alte echipe. Sper să le putem asigura condiţii ca să vină la noi. Vreau să practicam un rugby de calitate, chiar dacă suntem amatori. Nu îmi place să fiu mic, m-aş bucura să ne întărim şi să revenim în prima ligă. Am reuşit să le insuflu băieţilor bucuria de a câştiga şi foamea de a învinge!”, a anunţat antrenorul Constantin Vlad, care a precizat că în acest an ţinteşte locurile 1-4.

Rugbyştii suceveni vor pleca sâmbătă dimineaţă spre Arad, iar a doua zi, de la ora 10:00, vor înfrunta echipa gazdă Universitatea. Singura nemulţumire a antrenorului Constantin Vlad înainte de debutul sezonului o reprezintă faptul că nu a putut să parcurgă programul de pregătire pe care şi l-ar fi dorit.

“Avem un lot cu jucători experimentaţi şi o bancă de rezerve aproape de nivelul titularilor. Problema este că, din lipsa banilor, nu am putut face un cantonament montan, iar suprafeţele de joc nu ne-au permis să disputăm meciuri amicale. Băieţii s-au pregătit mai mult în sala de atletism şi în sala de forţă, astfel că nu sunt la nivelul formei sportive care mi-aş fi dorit-o la startul campionatului. Atmosfera în lot este bună, jucătorii ar mai fi trebuit să primească ceva bani, dar avem răbdare. Întâlnim echipă experimentată din care fac parte şi câţiva suceveni, iar pe o parte dintre jucători i-am avut elevi pe când antrenam Naţionala de tineret. Au mai pierdut câţiva sportivi, dar joacă acasă şi sigur vor face tot posibilul să câştige”, a declarat Constantin Vlad.

În perioada precompetiţională, echipa locală de rugby a sustinut doar două meciuri de antrenament, cu juniorii de la Gura Humorului şi cu prim-divizionara Universitatea Cluj. În sezonul precedent, CSM Bucovina a pierdut ambele întâlniri cu CSU Arad.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *