In sfarsit, vin banii la CSU

Echipa locala de handbal va primi in aceasta saptamana primii bani de la Primarie. Consilierii locali au aprobat miercuri, in cadrul unei sedinte extraordinare, o asociere de promovare a imaginii municipiului Suceava cu CSU Suceava, in urma careia “studentii” urmeaza sa incaseze 500.000 de lei.

„Am facut un proiect pentru o asociere de promovare a imaginii municipiului Suceava de catre echipa de handbal, asa cum am mai avut si la sfarsitul anului trecut. Intr-o prima etapa, pe o suma de 5 miliarde de lei vechi. Mai sunt inca 5 miliarde aprobate si vom vedea in perioada urmatoare cum vor putea ajunge la echipa de handbal a Universitatii. Este un pas important, am discutat cu domnul rector si are nevoie de acesti bani. Am avut o discutie si cu domnul antrenor Bernicu si mi-a promis ca fac tot ce pot ca sa ramana in prima liga”, a spus primarul Ion Lungu in cadrul sedintei de miercuri.

Intrebat despre legalitatea noii formule de finantare, primarul Sucevei le-a transmis consilierilor locali ca aceasta este in conformitate cu prevederile Curtii de Conturi: “De asta nu am pus 10 miliarde, ci am pus 5. Din discutiile avute cu oamenii de specialitate din Primarie si cu reprezentantii Universitatii, am estimat ca, conform legii, fara niciun fel de interpretare se pot deconta 5 miliarde pe aceste actiuni de promovare a imaginii, ca bannere, conferinte de presa si inscriptionari pe tricouri.”

Municipalitatea va achita pana cel tarziu vineri o prima transa de bani catre CSU Suceava, cel mai probabil in valoare de 300.000 de lei. Tot atat a primit si echipa de fotbal Rapid Suceava in cursul zilei de marti. Consilierul local PDL, Neculai Barbă, spera ca odata cu primirea acestor bani problemele de la echipa de handbal sa ia sfarsit, iar jucatorii plecati in urma cu un an sa revina la Suceava.

“Rezultatele slabe ale echipei in acest sezon se datoreaza in primul rand plecarii unor jucatori valorosi la alte echipe. Acesti jucatori au plecat chiar inainte de a se clarifica problema finantarii la echipa. Jucatorii au stiut cu ceva timp inainte, cred eu, ca vor fi probleme la echipa si au plecat. Pentru a se intoarce la echipa jucatori crescuti la Suceava este nevoie sa se dea un mesaj de sprijin continuu si de siguranta in ceea ce priveste asigurarea finantarii. Ceea ce spune domnul primar ma face sa cred ca nu vor mai fi probleme cu finantarea, cu decontarea, dar acest lucru trebuie sa il stie si jucatorii. Vreau ca cei care au plecat sa auda ca incepand din toamna exista finantare pentru handbal la Suceava si ca conducerea echipei si finantatorii sunt hotarati sa faca din nou performanta”, a spus Neculai Barba.

Confruntate cu aceeasi problema ca si handbalul in ceea ce priveste finantarea din fonduri nerambursabile, sectiile de la Clubul Sportiv Municipal mai au de asteptat pana sa primeasca primii bani.

“In ceea ce priveste CSM-ul, lucram la cele opt proiecte depuse de sectiile de acolo si vor intra in sedinta Consiliului Local de pe 30 aprilie. Am grabit handbalul pentru ca au acest play-out si speram sa se poata salva de la retrogradare. CSM-ul are cat de cat o finantare pentru ca este sub tutela Ministerului Tineretului, pe care noi o vom completa tot prin aceste asocieri pe imagine”, a spus primarul Ion Lungu.

Arată mai multe

Articole pe aceeași temă

5 Comentarii

  1. eu cred voi sunteti oameni nebuni !!! Nu va inteleg de ce tot va legati un om care iubeste handbalul si pune suflet .
    Domnu Iulian esti un tip care trebuie RESPECTAT pentru ca nu este singurul suporter adevarat care este alaturi de CSU Suceava !!!

    Mai sunt si alti suporteri care isi manifesta afectiunea catre handbalul Sucevean !!! Doamne Ajuta sa facem un meci cu Baia – Mare !!!

  2. Si la sectiile de la csm se poate scrie pe tricouri „primaria suceava”. Este exemplu de sfidare a sportului sucevean. Echipa de handbal se pare ca se tine batoasa doar cand are banii in buzunar.

  3. Vezi-ti de treaba, lingaule alex89! Te plateste sa-i fii avocat? Ce te tot ataci asa? Oamenii care respecta, vor fi respectati!!!!

  4. Fiecare trebuie sa fie respectat in functie de ce este si ce face. Daca stie fiecare ce este si nu se crede altceva: jucatorul sa joace bine, antreneze bine, suporterul sa sustina mereu echipa, conducerea sa aduca bani (la timp), atunci am avea si am raspunde cu respect. Din pacate, fiecare se cam baga unde nu-i treaba lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar mai putea interesa
Close