Ilieş pleacă de la CSU

Universitatea va ramane, din aceasta iarna, fara serviciile pivotului Dan Ilies. Ruptura dintre cele doua parti a devenit inevitabila, odata cu memoriul pe care jucatorul l-a depus, vineri, la federatie si prin care a solicitat sa devina liber de contract, pentru a se putea transfera gratuit la formatia Pandurii Targu Jiu.

Despartirea dintre Universitatea si handbalistul de 29 de ani a fost confirmata si de managerul Petru Ghervan, care a precizat ca plecarea lui Ilies este un sacrificiu pe care “studentii” trebuie sa si-l asume,
avand in vedere actualele conditii financiare de la clubul sucevean. “Sunt mai multe considerente care l-au indemnat pe Ilies sa plece mai mult decat sa ramana. Ne pare rau ca se intampla asta. Este un sacrificiu pe care noi, ca si club, ni-l asumam, iar ceilalti jucatori, trebuie sa compenseze plecarea sa pentru a nu fi nevoiti sa ne schimbam obiectivul”, a declarat Petru Ghervan la Fair Play.

Managerul clubului sucevean a explicat si motivele pentru care aceasta despartire nu s-a produs in luna decembrie, atunci cand gruparea Pandurii Targu Jiu si-a manifestat pentru prima oara interesul pentru achizitionarea lui Ilies. “In decembrie, cei din Targu Jiu ar fi vrut sa ne dea la schimb un alt pivot pe care oricum il pierdeam in urma diminuarilor salariale pe care le-am facut de curand. Ar fi insemnat sa aducem un jucator la fel de scump ca si Ilies, pe care nu ne permiteam sa-l platim. Este vorba despre Dan Savenco, un jucator de echipa nationala, cu calitati deosebite, dar cu o mentalitate usor diferita de a jucatorilor nostrii”, a completat managerul Petru Ghervan.

Litigiul dintre Universitatea si Dan Ilies urma fie rezolvat azi, handbalistul avand toate sansele sa fie declarat liber de contract in conditiile in care clubul sucevean a trimis deja o instiintare catre federatie prin care preciza ca nu poate plati restantele pe care le are in acest moment fata de proprii jucatori.

In urma acestei plecari, Universitatea a ramas cu un singur pivot de meserie in cadrul lotului, postul lasat liber pe semicerc de Ilies urmand sa fie acaparat de Matei Serban. Adus in curtea “studentilor” in vara anului trecut, Dan Ilies nu si-a mai primit drepturile salariale de la jumatatea lunii noiembrie, datoriile fiind cauzate de problemele financiare in care se zbate de ceva timp echipa locala de handbal.

De asemenea, Ilies era singurul jucator din cadrul lotului pregatit de Leonard Bibirig care a refuzat diminuarea cu 30% a drepturilor financiare pe care ar fi trebuit sa le primeasca pana la vara de la Universitatea. In cele 14 etape disputate din actualul sezon al Ligii Nationale, Ilies a marcat 35 de goluri in tricoul “studentilor”, fiind pe locul 7 intr-un top al celor mai prolifici jucatori ai echipei sucevene.

Foto: Alex Drăgan

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Ilieş pleacă de la CSU"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*