Iată cine este Lahman!

Susţinerea publică pe care Corneliu Vornicu o acordă clubului Sporting nu se limitează la sforile trase în Consiliul Local şi în comisia de acordare a finanţărilor nerambursabile. Şeful Comisiei pentru turism, tineret şi sport din cadrul Consiliului Local al municipiului Suceava, a reuşit să-l convingă pe un mai vechi prieten, Ilie Lahman, să sponsorizeze clubul pentru care joacă fiul său, Adrian Vornicu.

Relaţia dintre cei doi datează de mai bine de zece ani şi este binecunoscută în oraş. Viceprimar PRM fiind, Corneliu Vornicu a reuşit în 2001 să câştige funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale numai cu ajutorul lui Ilie Lahman, pe atunci membru al consiliului de conducere PRM, şi a lui Marius Cazan, pe atunci preşedinte al organizaţiei de studenţi PRM, în prezent director în cadrul firmei Railex.

Legăturile dintre Vornicu şi Lahman se leagă mai ales de „dosarul METRO”, cei doi făcând parte din grupul celor care şi-au împărţit terenurile Staţiunii de Cercetări. Corneliu Vornicu s-a ales cu 16.542 de metri pătraţi în zona Autoservice în timp ce Ilie Lahman a primit 22.031 de metri pătraţi în zona Metro – Petrom.

După accidentul fostului său asociat, Marius Ciornei, Ilie Lahman a ajuns să deţină 85% din firma Railex SRL şi 83,8% din ConBucovina SA, firme cu care face afaceri foarte profitabile cu multe instituţii publice din judeţ.

De altfel, buna relaţie cu şefii judeţului i-au determinat pe cei de la Sporting să tragă cu dinţii de Ilie Lahman. În ultimii trei ani, ConBucovina SA a obţinut contracte de peste 12 milioane de euro de la Consiliul Judeţean şi de la mai multe primării din judeţ.

În 2010, Railex a furnizat unor instituţii publice pneuri şi piese de schimb de aproape un milion de euro. Printre „clienţi” se numără societatea de transport a primăriei – TPL SA şi Sistemul de Gospodărire a Apelor, acolo unde Corneliu Vornicu este inginer-şef.

Interesant este că în decembrie Railex a primit pe tavă contracte de 1,8 milioane de lei cu Regia Naţională a Pădurilor, instituţia care l-a lansat în politica mare pe şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, şi care în prezent este condusă de Valerian Solovăstru, unul dintre oamenii de bază ai liderului PDL.

Toată această caracatiţă construită în timp este motivul pentru care Ilie Lahman este privit ca un Mesia de cei de la Sporting. Aceştia speră că banii pe care Lahman i-ar da la club şi buna relaţia cu Vornicu, dar mai ales cu primarul Ion Lungu, ar fi garanţia ca fondurile de la primărie vor ajunge în conturile clubului condus de Ciprian Anton.

Dinu Zară

COMENTARII:

Scrie un comentariu! la "Iată cine este Lahman!"

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*