Își leagă speranțele de CJ

Conducerea clubului Rapid a avut o reactie palida la declaratiile facute ieri de catre primarul Ion Lungu, care a anuntat ca Primaria nu va suplimenta bugetul pentru fotbal in vederea participarii in Liga a 2-a. Oficialii “ceferistilor isi indreapta acum sperantele spre Consiliul Judetean. “Noi am asteptat sa treaca alegerile, dar se pare ca odata ce s-au vazut cu sacii in caruta, ne-au lasat de izbeliste. Zilele viitoare, vom incerca sa purtam o discutie si cu cei de la Consiliul Judetean. Poate noii conduceri de acolo ii place mai mult fotbalul”, a declarat presedintele Rapidului, Gabriel Clim.

Oficialul “alb-visiniilor” nu crede ca ideea unei fuziuni intre Rapid si Sporting poate fi pusa in practica prea curand. “Noi suntem dispusi sa colaboram cu Sporting, dar numai in anumite conditii. Cei de acolo trebuie sa inteleaga ca noi am cheltuit niste bani pentru promovare si nu pot sa vina acum de pe picior de egalitate cu noi”, a spus Clim.

Presedintele “ceferistilor” a lasat sa se inteleaga ca Rapid nu a reusit sa se achite de toate obligatiile financiare catre jucatori, in conditiile in care o parte dintre componentii lotului nu si-au primit inca salariile pe luna mai. Mai mult, cinci din artizanii promovarii, mai exact fotbalistii adusi in pauza din iarna trecuta – Tincu, Velescu, Cornea, portarul Preda si golgheterul Marinkovic – sunt la final de contract cu Rapid si sunt slabe sanse sa mai continue pe Areni si in sezonul urmator.

Din cauza problemelor financiare, conducerea clubului rapidist a fost nevoita sa contramandeze si banchetul de final de sezon, promovarea fiind sarbatorita in particular de catre jucatori. Chiar si in aceste conditii de incertitudine, rapidistii si-au fixat reunirea lotului peste aproximativ doua saptamani, mai exact pe data de 25 iunie. Deocamdata nu se stie insa cine va conduce primele sedinte de pregatire, conducerea “ceferistilor” intentionand sa-l aduca pe banca tehnica pe bacauanul Ghita Poenaru, un antrenor cu experinta la nivelul Ligii a II-a. “Daca vor fi bani, Poenaru este dispus sa vina”, a tinut sa precizeze presedintele celor de la Rapid.

Oficialul de pe Areni are si o solutie in privinta centrului de copii si juniori al Rapidului, si anume o colaborare cu Lps Suceava: “La nivel Ligii a II-a, federatia ne obliga sa avem cinci grupe de copii si juniori. Dar cred ca asta nu ar fi o problema pentru noi. Puteam incheia un protocol cu LPS, mai ales ca cei de acolo nu sunt obligati sa-si inscrie echipe la toate categoriile de varsta”.

In alta ordine de idei, conform ultimelor zvonuri, patronul din acte al Rapidului, Costel Bujorean, ar fi dispus sa cedeze clubul contra sumei de 100.000 de euro, dar, deocamdata, nu s-a inghesuit nimeni.

Rapid a promovat in premiera in Liga a 2-a, dupa ce a castigat seria intai a esalonului trei, in urma unei lupte cu SC Bacau, o echipa sustinuta puternic de catre Primaria din orasul lui Bacovia. In cazul in care va gasi banii necesari pentru participarea in Liga a II-a, gruparea “ceferista” ar urma sa debuteze pe scena matineului pe data de 18 august, atunci cand este programata prima etapa a sezonului 2012/13.

Exit mobile version