Humorul este campioană!

Rugbyul sucevean trăieşte un moment istoric, exact la implinirea a 50 de ani de activitate. Echipa de juniori sub 19 ani de la CSŞ Gura Humorului a devenit miercuri campioană naţională.

În ultima etapă a sezonului, gruparea antrenată de Florin Nistor a dispus de LPS Focşani cu scorul de 50-0, după ce la pauză conducea cu 33-0. Eseurile humorenilor au fost semnate de Butnariu şi Chiriac de cate două ori, Plai, Lăcătuşu, Strugariu şi Burda. La capitolul transformări, Plai a punctat de 3 ori, iar Lupu de doua ori. Cu 14 victorii şi un egal in 16 meciuri disputate, CSŞ Gura Humorului a devenit astfel campioană naţională, fiind urmată in clasamentul final de Steaua Bucureşti şi Siromex Baia Mare.

“Am pierdut în ultimii ani două titluri de vicecampioni la mustaţa. Acum, în ultimul an de juniorat, copiii au fost foarte determinaţi, au muncit, şi şi-au îndeplinit un vis. Acesta este rodul muncii lor de mult timp. Sunt foarte mulţumit şi vreau să le mulţumesc acestor copii minunaţi. Am reuşit sa obtinem acest rezultat prin disciplină tactică şi disciplină de grup. Le doresc mult succes în cariera de viitori rugbyşti”, a mărturisit antrenorul Florin Nistor.

Federaţia Romană de Rugby a fost reprezentată la Gura Humorului de fostul internaţional sucevean Harry Dumitraş, cel care le-a înmmânat jucătorilor medaliilor de campioni.

“Este rodul muncii unor oameni, unor copii care şi-au dorit foarte mult să obţină acest titlu. Este rodul muncii de mulţi ani a oficialităţilor locale, a antrenorilor, a oamenilor care iubesc rugbyul aici şi bineînţeles că totul se plăteşte într-o zi. Este încununarea tuturor suferinţelor dintr-un sezon întreg şi de mulţi ani în urmă”, a declarat fostul căpitan al României.

La festivitatea de premiere a participat şi primarul Marius Ursaciuc. Acesta le-a promis tinerilor campioni că performanţa lor va fi premiată de administraţia locală: “Mare mandrie, mare bucurie ne-aţi făcut tuturor şi să ştiţi că joi va avea loc o şedinţă a Consiliului Local. Este bine să vadă şi ei cupa, ca să vină şi banii. Sunt convins că meritaţi aprecierea, nu numai a celor care sunt aici, ci şi a altora. Sunt mândru de voi, aşa cum şi voi sunteţi mândri că sunteţi humoreni.”

Performanţa echipei CSŞ Gura Humorului a fost salutată şi de antrenorul de la LPS Suceava, Dumitru Livadaru, care se poate lăuda cu zece campioni.

“Este pentru prima dată când am iesit campioni la juniori Under 19 şi ne mândrim cu această performanţă. În această echipă sunt zece copii de la LPS Suceava, pregătiţi de mine, care au contribuit destul de mult la joc. Noi nu am avut posibiliatea să ne înscriem cu ei la Juniori I pentru că aparţinem de acelaşi inspectorat şi atunci am pus umărul, şi mână de la mână, şi am reuşit să ieşim campioni”, a spus Dumitru Livadaru.

Prezent la Gura Humorului, tehnicianul echipei de seniori CSM Bucovina, Constantin Vlad, şi-ar dori să poată conta în viitor pe cât mai mulţi jucători din actuala trupă de la Gura Humorului: “Am spus mai demult că Bucovina are potenţial. Mă bucur foarte mult pentru acest titlu, îi felicit pe jucători, antrenori şi pe cei care au investit în această generaţie. M-aş bucura ca marea majoritate din aceşti jucători să aibă continuitate la seniori. Mă aştept să vină şi la CSM Bucovina câţiva jucători, îi aştept cu multă plăcere şi sper să facem performanţă împreună.”

COMENTARII:

5 Comentarii la "Humorul este campioană!"

  1. Felicitari Baietilor si staff-ului…e ceva frumos sa auzi ca o echipa din judetu Suceava mai castiga un Campionat national….Deci suntem un judet plin de sport si de sportivi de performanta…la noi se face treaba… felicitari inca odata…si la anul mai vrem un campionat!!!

  2. din nou d-nul Livadaru cu modestia sa de nedescris…

  3. iar referitor la D-nul Hari sa consulte bine statistica k HUMORUL A MAI FOST CAMPIOANA LA JUNIORI 2 SI 3

  4. Aproape toți juniorii din jurul Sucevei trec prin mâna lui Livadaru. Rugby-ul este un sport greu și e dificil să convingi copii să-l practice. Acum un an și jumătate domnul Livadaru a venit și la Adâncata și a lansat acest sport în această comună. A luat câțiva elevi de care cu siguranță se va auzi. Felicitări acestui profesor care pune multă pasiune în tot ce face și mereu scoate sportivi de valoare. Vă aștept la Școala Adăncata ,,Nea Mitică,,.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*